OK
×

Mobiele gezondheidszorg en vaccinaties dankzij auto

 Mobiele gezondheidszorg en vaccinaties dankzij auto logo 1

Mobiele gezondheidszorg en vaccinaties dankzij auto

Pionier Ecide is veldwerker van het CBR Baptist Hospital in Kameroen. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in oogzorg. Het is geen rijk ziekenhuis, maar de mensen zijn gedreven zich in te zetten voor anderen. Voor de allerarmsten is het krijgen van gezondheidszorg in Kameroen niet vanzelfsprekend. Ze hebben zelf geen geld om de zorg te betalen. Ecide ziet het als haar bestemming om deze mensen te helpen.

Voor de allerarmsten die in de afgelegen gebied wonen is een reis naar het ziekenhuis onbetaalbaar. De MIVA-auto wordt twee keer per week gebruikt voor het geven van vaccinaties aan jonge kinderen.

Op bezoek bij families
Ecide bezoekt minimaal drie families per dag, vijf dagen in de week. Ze doet controles na een operatie. Ook helpt ze families met onderwijs, doktersbezoek en eventueel financieren van hulp. In totaal zijn er 126 families afhankelijk van haar hulp. Zonder auto zouden een hoop van deze families geen zorg ontvangen.

Ecide is heel blij dat ze dit werk mag doen: “Het geeft mij zo veel voldoening wanneer ik zie hoeveel verschil mijn hulp maakt voor deze families.”

Nog twee auto’s
MIVA ondersteunde Ecide met een auto. Er zijn in Kameroen nog twee auto’s nodig. Zodat veldwerkers als Ecide deze noodzakelijke hulp kunnen bieden aan families. Help je mee met een donatie om gezondheidszorg in Kameroen voor de allerarmsten bereikbaar te maken?