OK
×

Help! Zwanger en Corona!

Help! Zwanger en Corona! logo 1

Corona & zwangerschap: de ECO-PA studie

 In het Erasmus MC worden de effecten van een COVID19-infectie tijdens de zwangerschap op de placenta en het ongeboren kind bestudeerd. Deze bijzondere technieken zijn al aanwezig in het Erasmus MC en maakt dit Covid19-onderzoek uniek in de wereld.

 Men doet onderzoek naar  hoe de afweerreactie tegen COVID19 van de zwangere, en erg belangrijk, in de placenta zelf de functie van de placenta beïnvloedt.  De placenta van geïnfecteerde zwangeren, worden na de geboorte van hun kindje, uitvoerig microscopisch en virologisch onderzocht. Daarnaast wordt in het laboratorium ook onderzoek gedaan naar de zuurstofuitwisseling in stukjes geïnfecteerde en zieke placenta. De resultaten van dit onderzoek zullen meer inzicht geven in de effecten van COVID19 op de zwangerschap en baring, waardoor gerichter beleid gevoerd kan worden om ook deze baby's een gezonde start in het leven te kunnen geven.

 De totale kosten van het project zijn beraamd op € 100.000. We zijn al een eind op weg hebben nog  € 30.000 nodig om dit onderzoek te kunnen starten.  De urgentie om dit onderzoek te starten is hoog, want het het aantal COVID-19 besmettingen bij zwangeren mneemt weer toe. Help daarom nu mee om het benodigde startebedrag bijelkaar te krijgen!

 Doneren kan hier

 Wil je ook andere onderzoeken steunen? Dat kan op verschillende manieren, kijk hier 

 

 

 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
2 dagen geleden
Einddatum:
30-12-2021
Nog 326 dagen te gaan

Goed doel