OK
×

Een sterretje voor de zorg voor onze Honden!

Een sterretje voor de zorg voor onze Honden! logo 1

Het is alweer kerst en daarna vieren wij oud-en-nieuw. 2020 is een uitzonderlijk jaar geweest dat we niet snel zullen vergeten. Door COVID-19, de wereldwijde ernstige griepvariant is het een jaar geworden van verantwoordelijkheid. We zijn verantwoordelijk voor onszelf en moeten ons verantwoordelijk gedragen voor de gezondheid van anderen. AINF is een stichting die verantwoordelijkheid ook heel belangrijk vindt. We werken bijvoorbeeld alleen samen met asielen die de honden neutraliseren. Als "onze" honden in Nederland geadopteerd worden blijven wij ons verantwoordelijk voelen voor ze. Indien nodig helpen we adoptanten met advies bij ongewenst hondengedrag en als een hond om welke reden dan ook herplaatst moet worden zorgen wij voor een opvanggezin of desnoods een tijdelijke opvang in een hondenpension. Daarnaast willen we graag zoveel mogelijk honden een opvangplek in Nederland bieden. Er zijn zoveel honden waarvan wij denken dat ze in Nederland goed plaatsbaar zijn, bijvoorbeeld Nilo, Tatoo, Adam, Thor, Tony, Chata, Lana, Moona of Narco. Eenmaal in Nederland is het makkelijker voor potentiële adoptanten om kennis met de hond te maken. Sommige honden zoals de lieve Fortunata blijven onverwacht lang bij een opvanggezin wonen. Daarnaast zijn er veel honden in Spanje waarvan wij denken dat het goed is om ze eerst in een opvanggezin te plaatsen omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn zoals Loni, Thai, of Sep, die als pup in 2018 in het asiel kwam en wiens 7 broertjes en zusjes inmiddels allemaal al geadopteerd zijn. Polar, Ronny en Wally die van slag zijn omdat ze ineens in het asiel beland zijn. Miki die erg zwak en mager is en wiens baasje al meer dan 2 weken onbereikbaar blijft. De verwaarloosde Seat wiens huid nog wat kale plekjes heeft. Linda die leishmania heeft, de bejaarde Hummer en Gorda. In een opvanggezin is er meer aandacht en zorg voor ze dan in het asiel zodat ze beter kunnen herstellen, wennen, bijkomen, of voor de oudjes in ieder geval meer warmte en comfort hebben. Ook voor deze honden zou het hun kans op adoptie vergroten als ze in een Nederlands opvanggezin mogen komen wonen. 

Om dit alles te kunnen doen zijn we afhankelijk van jullie donaties. Daarmee kunnen we zorgen dat er geld is voor medische kosten van onze honden in de opvanggezinnen, voor reiskosten van vrijwilligers en eventuele opvangkosten van al geadopteerde honden die herplaatst moeten worden, en om indien gewenst onze opvanggezinnen tegemoet te komen in kosten voor voer of entingen. 

We kunnen dit jaar geen vuurwerk afsteken. We hoeven dit jaar niet naar een vakantiewoning om een stille plek voor onze honden te zoeken. Misschien geeft dat jullie financiële ruimte om een donatie te doen zodat wij verantwoordelijk kunnen blijven voor "onze" honden? Voor iedere donatie zullen wij een sterretje in de lucht hangen op onze facebookpagina. Daar kunnen we initialen in zetten als je dat wilt (graag even aangeven welke bij je donatie). Wat zou het mooi zijn als we met oud-en-nieuw een schitterende hemel gevuld met sterretjes hebben voor de vele honden die nu nog geen baas of opvanggezin hebben!

 

ps: als je overweegt om opvanggezin te worden dan horen we dat natuurlijk ook graag!

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 2.365opgehaald
46donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
24-12-2020
Einddatum:
14-01-2021
Nog 8 dagen te gaan