OK
×

COVID-19 herstelplan voor schoolkinderen in Trans Mara Kenia

COVID-19 herstelplan voor schoolkinderen in Trans Mara Kenia logo 1

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft ons allen het afgelopen jaar overrompeld. Ook in Kenia heeft COVID-19 een grote impact gehad op de gemeenschap. In tegenstelling tot Nederland zijn in Kenia alle scholen het hele jaar dicht geweest. De gevolgen zijn dramatisch: De armoede schoot omhoog doordat kinderen weer thuis bij hun gezin moesten eten in plaats van op school. Tijdens de eerste 3 maanden van de lockdown raakten maar liefst 152.000 Keniaanse tienermeisjes zwanger, een stijging van 40% van het maandelijks landelijk gemiddelde. Ook verloren veel Masai door de lockdowns hun inkomen, wat ze haalden uit de opbrengsten van de veemarkten.  

 Inmiddels kunnen in Kenia scholen die voldoen aan de COVID-maatregelen weer open, maar door een gebrek aan schoon drinkwater en door het feit dat veel kinderen de vereiste mondmaskers niet kunnen betalen, blijft het schoolverzuim een groot probleem.

Gezien de huidige omstandigheden willen wij daarom de focus van dit project het komende jaar verleggen naar het verbeteren van de situatie en kwaliteit op de scholen en hiermee de onderliggende problemen veroorzaakt door de COVID-pandemie aanpakken en er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen weer op school de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

Om dit te bereiken, dienen we er eerst voor te zorgen dat de scholen weer open kunnen en dat het schoolverzuim wordt aangepakt. We hebben 12 pilotscholen geselecteerd voor ons project. We zullen op de 6 scholen waar nog geen schoon drinkwater is dit gaan faciliteren door het plaatsen van onze watertanks uit het andere project voor schoon drinkwater. Door tevens seksuele voorlichting te geven en zelfgemaakte mondmaskers, zeep, ontsmettingsmiddelen en herbruikbaar maandverband te distribueren zorgen we er voor dat de school voor elk kind toegangelijk is.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
2 dagen geleden
Einddatum:
19-05-2022
Nog 363 dagen te gaan