OK
×

Computer lessen voor Straatkinderen Medellín, Colombia

Computer lessen voor Straatkinderen Medellín, Colombia logo 1

De Stichting Straatkinderen Medellín wilt computer lessen geven aan kinderen en jongeren in een achterstandswijk van Medellín.

Op één of andere manier weten ´onze´kinderen wel Facebook werkt, maar Word, Excel of iets opzoeken op internet is iets wat de meeste van ´onze´ kinderen nog nooit hebben gedaan.

Door computer lessen te geven aan deze kinderen hebben ze meer kans op een betere toekomst.

De kinderen waarmee wij werken zijn kinderen achtergesteld door armoede, huiselijk geweld, verwaarlozing, seksuele intimidatie en verslaving. Veel kinderen zijn ontheemd door geweld en hun ouders zijn vaak analfabeet.

Door middel van onze verschillende activiteiten (voetbal, muziek lessen, straatkinderenkrant, alfabetiseringslessen, Engelse lessen, studie en werk en meer) hebben wij een bereik van 300 kinderen. De kinderen mogen gratis mee doen met al onze activiteiten, maar wel op één voorwaarde: de kinderen moeten naar school gaan.

Colombia staat in de top 10 van landen met het hoogste cijfer van informeel werk. Eén van de oorzaken is dat het werknemers ontbreekt aan skills. Wij willen daar verandering in brengen. Door te beginnen met ´de basics´ op een computer Word, Excel, Internet en in de toekomst ook gratis cursussen aanbieden voor de kinderen om Photoshop te leren gebruiken of te leren programmeren.

Zo kunnen wij ´onze´ kinderen een grotere kans geven op de formele arbeidsmarkt.

Kosten:

6 computers a €500,- per stuk (€3.000,-)
6 bureaus a €100,- per stuk (€600,-)
Docent voor 1 jaar (€2.000,-)


*Onderstaande video is gemaakt voor de school Sg Spieringshoek, echter geeft het een goed overzicht en een beeld van wat de stichting Straatkinderen Medellín doet.

 Bekijk hier de video