OK
×

Community Centre Jogjakarta / Klaten Indonesië

Community Centre Jogjakarta / Klaten Indonesië logo 1

Op 27 mei 2006 werden Jogjakarta en midden-java opgeschrikt door een aardbeving van 6,2 op de schaal van Richter. Meer dan 6.000 doden, duizenden gewonden en tienduizenden mensen raakten dakloos.

 

Een team van onze dochterorganisatie Setara Kita heeft noodhulp gegeven in het gebied. Er werd een plan opgesteld voor wederopbouw/renovatie van scholen in de regio en in een van de vluchtelingenkampen werd een tent ingericht als bibliotheek. Daarnaast werden materialen ingekocht voor de bouw van temporary shelters voor zo'n 50 families in het dorp Taman Sari.

 

Na het eerste bezoek van SETARA KITA aan het rampgebied werden de sociaal werkers van deze bevriende stichting naar Jogjakarta gestuurd. Gesitueerd in een tentenkamp voor kinderen waren zij verantwoordelijk voor de begeleiding van de kinderen en voor trainingen aan de vrijwilligers die later deze begeleiding over zouden nemen.

 

In Jogonalan Bantul hebben wij de renovatie van een lagere school op ons genomen. Na het officieel in gebruik nemen van de gerenoveerde lokalen is vervolgens besloten om ook een bijdrage te leveren aan de bouw van een computerlokaaltje en aan de aanschaf van nieuwe inventaris voor de school. In Tamansari, Bantul, hebben we 5 nieuwe huizen gebouwd voor de armste dorpsbewoners en een bijdrage geleverd voor de wederopbouw van 50 huizen.

 

Ook hebben we een permanente bibliotheek neergezet in het gebied Gantiwarno, Klaten. Deze bibliotheek wordt dagelijks door vele kinderen druk bezocht. De bibliotheek/leerhuis is in de wijde omgeving de enige faciliteit waar de kinderen terecht kunnen voor ontspanning, informeel onderwijs en het vergaren van kennis door middel van het lezen van boeken. Inmiddels doet de bibliotheek ook dienst als community-centre waar voorlichting gegeven wordt over allerhande zaken en waar bijeenkomsten voor de bevolking worden gehouden. Op 14 januari 2012 hebben we de deuren kunnen openen van onze nieuwe bibliotheek.

 

 

Dit met dank aan impulsis en donaties van vele particulieren.