OK
×

Aangepaste bus maakt fysiotherapie en onderwijs toegankelijk

Aangepaste bus maakt fysiotherapie en onderwijs toegankelijk logo 1

Elk kind verdient een kans zich te ontwikkelen

Pionier Anjalica uit India heeft een bijzondere bestemming. In haar centrum begeleidt ze dagelijks kinderen met een handicap. De ene helft van de dag krijgen de kinderen fysiotherapie. De andere helft onderwijs. Het doel van de organisatie is om de kinderen zoveel mogelijk naar een normale school te laten gaan.

Het aantal kinderen is de afgelopen jaren flink toegenomen. De kinderen worden elke dag opgehaald en weer thuis gebracht in een klein busje. Pionier Anjalica wil niet hoeven kiezen tussen welke kinderen ze wel helpt en welke niet.

De groei van het centrum heeft echter ook consequenties. Het busje dat het centrum nu heeft is veel te klein. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen. De kinderen zitten tegen elkaar aan gepropt en bij elkaar op schoot. “Na een sessie fysiotherapie is dat echt niet goed”.

Een aangepaste bus is noodzaak
MIVA wil het centrum graag steunen met een grotere bus zodat Anjalica meer kinderen kan helpen én er veilig en toegankelijk vervoer beschikbaar is. Help je mee met een donatie zodat pioniers als Anjalica hun bestemming kunnen bereiken?