OK
×

100xTrees4Life

100xTrees4Life logo 1

100xTrees4LifeFeest vieren doen we niet alleen! Soroptimistclub Leiden viert haar 90-jarig jubileum samen het 100-jarig jubileum van Soroptimisme International door veel bomen te planten in Nederland en Mali voor een groenere en betere toekomst! 

100xTrees4Life is de naam van ons project. 

Wat doen we in Leiden?Wij onderzoeken waar nieuwe bomen geplant kunnen worden. Bijvoorbeeld een mooie boom op een (school)plein, een voedselbos of een tiny forest. Voor meer groen in Leiden en een betere biodiversiteit.

Wat doen we in Mali?Voor het planten van bomen in Mali gaan we samenwerken met de lokale Soroptimisten en Tree Aid. Het programma She grows sluit helemaal aan bij onze doelstellingen.

Mali is geen gemakkelijk land om een vrouw te zijn. Er is vaak weinig voedsel voor hun kinderen en er zijn weinig manieren om geld te verdienen. De meeste vrouwen zijn afhankelijk van het land om te overleven. De toenemende droogte en ontbossing maakt het allemaal nog moeilijker. Het programma She Grows wil 1.000 vrouwen in Mali helpen om bomen te planten en te onderhouden, voedsel te verbouwen en een inkomen te verwerven. De vrouwen krijgen training in belangrijke bedrijfsactiviteiten en apparatuur om de verwerking van boomproducten efficiënter te maken. Om bijvoorbeeld lekkere Shea Butter producten te maken.

 Vrouwen krijgen perspectief op een betere toekomst en Mali wordt leefbaarder door mee te helpen bouwen aan de The Great Green Wall. Bovendien werken we mee aan een van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties: het betrekken van vrouwen bij duurzame ontwikkelingen en bij tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering.

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 50opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
12-05-2021
Einddatum:
12-05-2022
Nog 357 dagen te gaan