Annuleren
OK
×

De gever staat centraal

Goede doelen uit openbare bronnen

Onder het motto Jij maakt het verschil geldt dat de gever centraal staat op Geef. Geef helpt bij het in actie komen voor en het doneren aan goede doelen. Op deze pagina leggen we uit hoe goede doelen op Geef opgenomen worden.

Welke goede doelen staan op Geef?

Geef.nl werkt voor de gever in Nederland en stimuleert filantropie. Via Geef.nl wordt jaarlijks > 1 miljoen euro voor goede doelen in Nederland opgehaald. We werken daarbij samen met goede doelen die zichzelf aangesloten hebben bij Geef.nl of waarbij geldt dat een actievoerder graag in actie komt voor een specifiek goed doel of een gever via Geef.nl geld wil doneren aan een specifiek goed doel. Indien dit goede doel zich nog niet zelf geregistreerd heeft dan geldt dat Geef.nl zo'n goed doel zelfstandig plaatst op Geef.nl. Wij richten ons immers op de gevers in Nederland. Wij helpen de gever bij het vinden van een goed doel en het doneren aan dit goede doel. 

De informatie van en over de door Geef.nl zelf toegevoegde goede doelen komt uit diverse openbare bronnen, waaronder:

  • KvK, zie https://www.kvk.nl
  • Belastingdienst, zie: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/
  • CBF, zie: https://www.cbf.nl/register-goede-doelen/
  • Leden branchevereniging GDN, zie: https://goededoelennederland.nl/vereniging/leden
  • De website van het desbetreffende goede doel
  • Etc.

Een door Geef.nl zelf toegevoegd goed doel onderhoudt niet zelf haar gegevens op Geef.nl maar Geef.nl draagt zorg dat de donaties bij dit goede doel uitkomen zoals in de overeenkomst met de gever is aangegeven ten tijde van het doneren. Daarnaast geven we dit duidelijk aan met een ALERT BOX waarin staat: Dit goede doel wordt u door Geef.nl aangeboden om aan te doneren maar onderhoud niet zelf haar gegevens op Geef.nl plus een link naar deze pagina met uitleg.

Indien een goed doel zelf haar gegevens wil gaan beheren om zo goed mogelijk informatie te verstrekken over de organisatie dan kan zo'n goed doel met ons contact opnemen. 

Het Geef team