OK
×

De gever staat centraal

Vrije nieuwsgaring via openbare data

Onder het motto Jij maakt het verschil geldt dat de gever centraal staat op Geef. Geef helpt de gever bij het vergelijken van goede doelen en biedt de optie direct te doneren aan de gevonden goede doelen waarbij de gever zelf kan bepalen wat er met zijn privacy gebeurt. Daarnaast kan iedereen in actie komen voor een goed doel. Op deze pagina leggen we uit hoe goede doelen op Geef opgenomen worden.

Welke goede doelen staan op Geef?

Geef.nl werkt voor de gever in Nederland en stimuleert filantropie. Via Geef.nl wordt jaarlijks > 2 miljoen euro voor goede doelen in Nederland opgehaald. We werken daarbij samen met goede doelen die zichzelf aangesloten hebben (> 4.000) bij Geef.nl of waarbij geldt dat een actievoerder graag in actie komt voor een specifiek goed doel of een gever via Geef.nl geld wil doneren aan een specifiek goed doel. Via vrije nieuwsgaring kan de gever de goede doelen op Geef vergelijken en aan de gevonden goede doelen doneren. Indien een goed doel zich niet zelf geregistreerd heeft dan geldt dat Geef.nl via vrije nieuwsgaring zo'n goed doel zelfstandig plaatst op Geef.nl en de gegevens beheert. De gever staan centraal waarbij de gever zelf bepaalt of hij/zij wel/niet te boek wil staan als donateur bij een goed doel. Een gever heeft het recht om te doneren aan een goed doel zonder dat hij/zij zijn privacy bekend hoeft te maken aan dit goede doel. 

De informatie van en over de door Geef.nl zelf toegevoegde goede doelen komt uit diverse openbare bronnen (vrije nieuwsgaring), waaronder:

  • KvK, zie https://www.kvk.nl
  • Belastingdienst, zie: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/
  • CBF, zie: https://www.cbf.nl/register-goede-doelen/
  • Leden branchevereniging GDN, zie: https://goededoelennederland.nl/vereniging/leden
  • Leden branchevereniging Partin
  • De website van het desbetreffende goede doel
  • Etc.

Een door Geef.nl zelf toegevoegd goed doel onderhoudt niet zelf haar gegevens op Geef.nl maar Geef.nl draagt zorg dat de donaties bij dit goede doel uitkomen zoals in de donatievoorwaarden met de gever is aangegeven ten tijde van het doneren. Daarnaast geven we dit duidelijk aan met een MESSAGE BOX waarin staat: Dit goede doel wordt u door Geef.nl aangeboden om aan te doneren maar onderhoud niet zelf haar gegevens op Geef.nl plus een link naar deze pagina met deze uitleg.

Indien een goed doel zelf haar gegevens wil gaan beheren om zo goed mogelijk informatie te verstrekken over de organisatie dan kan zo'n goed doel met ons contact opnemen. 

Het Geef team