OK
×

Wooninitiatief De Zonnehoed

Wooninitiatief De Zonnehoed logo 1

Ouders die zelf een woonvorm opzetten voor hun kinderen met een beperking (ouderinitiatief) zien het teruglopen van financiële middelen en inperking van de eigen regie als grootste bedreiging voor de toekomst. Juist die eigen regie, zoals zeggenschap over de woonplek, de sfeer en zorg zijn de belangrijkste redenen voor een ouderinitiatief.


In dit wooninitiatief willen wij de zelfstandigheid van de bewoners stimuleren door naast aandacht te hebben voor de noodzakelijke zorg ook in te zetten op het leren van praktische vaardigheden. Op deze wijze onderhouden we de vaardigheden waarover  de bewoners inmiddels beschikken en bieden een aanpak waarbij deze vaardigheden worden uitgebreid. Dit verhoogt het zelfvertrouwen en verwerven zij daarmee meer grip op hun leven en geluk. Ook proberen wij daarmee de zorgvraag niet te laten toenemen. 


Voor de inrichting van de appartementen sparen de bewoners nu zelf. Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten, zoals de keuken, gemeenschappelijke woonkamer en de tuin hebben zij helaas geen middelen en zijn wij op zoek naar fondsen die aan dit initiatief een bijdrage willen schenken.