OK
×

Pirang Marathon 2023

Pirang Marathon 2023 logo 1

Het sportcomité in Pirang, Gambia, is erg aktief in en rond hun dorp. De focus ligt daarbij vooral op voetbal. Regelmatig worden er toernooien georganiseerd voor clubs uit de regio. In 2022 heeft Stichting 4Gambia het comité meerdere sets voetbaltenues geschonken. Die waren afkomstig van een club in Nederland waar ze overbodig waren geworden vanwege de komst van een nieuwe sponsor.  Nu wil het comité de grenzen verleggen en heeft ons gevraagd of we hen willen helpen met het organiseren van een marathon evenement op 14 mei 2023. Het wordt een evenement waar men zich kan inschrijven voor verschillende afstanden te weten 21 km, 10 km, en 5 km. Daarnaast zal er een Kids Run van 800 meter worden georganiseerd voor schoolkinderen uit de wijde omgeving, en een gezondheids-loop van 1,5 km waar iedereen aan mee kan doen die geen hardloopambities (meer) heeft. 

Iedere deelnemer, ongeacht welke afstand, doet automatisch mee aan een verloting waarbij vooral practische zaken zijn te winnen, denk hierbij bijvoorbeeld aan zakken rijst en flessen olie die worden gedoneerd door lokale ondernemers.

Stichting 4Gambia heeft, naast onderwijs en gezondheidszorg, sport hoog op haar lijstje staan, en stapt daarom graag aan boord, maar we kunnen het niet alleen. 

Juist in een land als Gambia, waar armoede nog altijd hoogtij viert, is een evenement als dit zeer welkom. Het inschrijfgeld kan dus niet te hoog zijn om de lokale bevolking mee te kunnen laten doen. Het sportcomité organiseert zelf allerlei akties om dit mogelijk te maken maar met de verwachte opbrengst daarvan is er is nog een bedrag van ongeveer €2.000,- nodig. 

Help jij mee om het evenement Pirang Marathon 2023 tot een succes te maken?

dakje met Geef-logo
Startdatum:
28-02-2023
Einddatum:
13-05-2023
Nog 66 dagen te gaan