OK
×

Medische Projecten Indonesië

Medische Projecten Indonesië logo 1

Stichting Child Support Indonesia ondersteunt vele medische en gezondheid-gerelateerde projecten. Medische projecten vinden met name plaats op het eiland Batam en in Bandung.

 

CSI ondersteunt diverse ziekenhuizen, dialysecentra en een bloedbank bij het voorzien van medische apparatuur en het vergroten van de medische expertise. 

De afgelopen jaren hebben we ondersteuning gegeven bij de inrichting van een nieuw ziekenhuis op Batam, speciaal voor de minderbedeelden. (In het verleden heeft CSI ook al een compleet ziekenhuis op Batam ingericht.) Ook de Bloedbank op Batam werd voorzien van nieuwe medische apparatuur. De dialysekliniek in Bandung werd voorzien van nieuwe dialysemachines, nieuwe bedden en apparatuur voor de operatieafdeling. In het ziekenhuis op Batam hebben we een speciale afdeling en polikliniek opgezet voor patienten met psychiatrische problemen.  

Het landbouwproject voor blinde kinderen in Cisarua werd afgelopen jaar geholpen met een nieuwe omheinging (betonnen schutting van 1200meter) ter beveiliging van het welzijn van de blinden. Eind 2022 zijn we gestart met de financiering van 2 koppelhuizen voor de instructeurs . De huizen waren ingestort door het noodweer en de aardbeving in het gebied, We kregen hiervoor weer veel hulp van de Rotterdamse Stichting Blindenbelangen en diverse particulier sponsors.