OK
×

MALARIA VOORLICHTING & PREVENTIE, EILAND FLORES, INDONESIE.

MALARIA VOORLICHTING & PREVENTIE, EILAND FLORES, INDONESIE. logo 1

Sinds 2019 staat de uitbraak en bestrijding van COVID-19 op de voorgrond. Echter, Malaria is sinds eeuwen en nog steeds een gevaar voor de gezondheid van mensen.Wereldwijd en dan met name in Afrika, India en Indonesie sterven nog dagelijks mensen aan de gevolgen van Malaria.

In Indonesie waren er in 2019, 250.640 en in 2020, 254.055 en in 2021, 304.607 geregistreerde gevallen, ongeregistreerd zijn het er veel meer. Het aantal gevallen lijkt in de afgelopen jaren weer te stijgen. De meeste gevallen zijn in de provincies Papua Barat en de Nusa Tenggara Timur, waarvan het eiland Flores onderdeel uitmaakt. Waarschijnlijk is de reden dat het erg vochtige gebieden zijn, waar de vrouwelijke Anopheles mug met de Plasmodium parasiet in het donker haar gang kan gaan.

Het overheidsprogramma is dat Indonesie malaria vrij moet zijn na 2030. Het beleid is gericht op :

* Terugdringen van infectiehaarden; zoals het schoonhouden van de leefomgeving, de badkamer / wasplaats.

* Het promoten van het gebruik anti muggenlotions en sprays, gebruik van muskietennetten

* De aanwezigheid van Rapid Diagnosis Tests en anti malariamedicatie in de gezondheidscentra.

Echter, in de bovengenoemde gebieden zijn de medische voorzieningen door de infrastructuur moeilijker te bereiken. Het educatie - & economisch niveau is in deze gebieden laag te noemen, waardoor men zich beperkt tot het schoonhouden van de directe leefomgeving. Men kan het zich financieel niet veroorloven om anti muggenlotions & sprays en muskietennetten aan te schaffen.

DOELSTELLING :

Korte termijn :

Geven van voorlichting over het ontstaan en preventie van Malaria.

Lange termijn :

Voorkomen van nieuwe Malariagevallen in dit gebied.

 UITVOERING :

De voorlichting gaan wij geven in het kustgebied in het district Oost Manggarai, daar wonen 6000 mensen, ongeveer 1000 landarbeiders- en vissersgezinnen. ( Een gemiddeld gezin bestaat uit vader & moeder en drie kinderen met een weduwe en / of weduwnaar ).

De voorlichting zal bestaan uit :

Informatie over Malaria te geven.Informatie over de broedplaatsen van de muggenlarve. Inwoners motiveren om hun leefomgeving mugvrij houden.Inwoners motiveren om sneller naar het Gezondheidscentrum te gaan.Muskiettennetten uitdelen. ( Per gezin 2 of 3 )

De voorlichtingsbijeenkomsten worden per kampong gedaan, ongeveer 100 gezinnen per keer.

KOSTENBEGROTING : 4000 euro per kampong.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
29-11-2022
Einddatum:
28-11-2023