OK
×

in ACTIE voor ONDERWIJS: Back to School

in ACTIE voor ONDERWIJS: Back to School logo 1

Stichting Corantijn houdt met enige regelmaat de rugzakkenactie voor haar onderwijsproject in Suriname. Ook nu is uw hulp weer gevraagd.

Dit jaar gaat een deel van de schoolmaterialen naar drie nieuwe scholen, twee basisscholen en een LBO school. Vanuit ons onderwijsproject worden de leslokalen opgeknapt en van ‘nieuw’ schoolmeubilair voorzien. Aan de leerlingen willen we een rugzak met schoolmateriaal schenken.

De scholen hebben hier eenvoudigweg niet de middelen voor en door de voortdurende economische crisis in Suriname hebben de ouders hiervoor geen geld en krijgen hun kinderen vaak niet het onderwijs waar ze recht op hebben.

Met alle gevolgen van dien voor hun toekomst.

In de maanden juli t/m september 2018 wordt de actie “Back to School” gehouden.

U kunt de benodigde artikelen na overleg met ons secretariaat (secr.corantijn@nak-nl.com) inleveren. In uw mail graag de hoeveelheden en uw telefoonnummer vermelden.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om het te laten ophalen.

Op een later tijdstip zijn schoolmaterialen ook altijd welkom!

Mocht het zo zijn dat u graag mee wilt doen, maar door omstandigheden niet in de gelegenheid bent om zelf materialen te kopen, dan kunt u een financiële bijdrage overmaken op: 

IBAN rekeningnummer NL76 RABO 0302 2001 50 van Stichting Corantijn te Amersfoort onder vermelding van ‘School 2018’

Dan zullen wij hiervoor materialen aanschaffen.

Meedoen en heel veel kinderen een stukje toekomst geven?

U kunt zelf schoolmateriaal schenken. Maar u kunt ook samen met kinderen in Nederland uit de buurt, op (zondag)scholen, in uw (kerk)gemeenschap, op de sportclub, met ondernemers inzamelen.

Met slechts één gevulde rugzak stelt u een kind in staat om een jaar onderwijs te volgen.

Wat is er per kind nodig?

1 rugzak, 1 etui, 3 balpennen, 1 gum, 3 taalschriften, 1 puntenslijper, 1 liniaal, 3 rekenschriften (5 mm ruit), 10 – 12 kleurpotloden, 3 grijze potloden