OK
×

Help dove kinderen binnen hun familie #EveryChildAFamily

Help dove kinderen binnen hun familie #EveryChildAFamily logo 1

Inmiddels zet de "Fynn Foundation" zich al jaren in om dove kinderen en hun families gebarentaal te leren. Dankzij eerdere donateurs en door samen te werken met "Inclusive Rwanda" en "Wilde Ganzen" heeft de "Fynn Foundation" al 157 families kunnen helpen. Ouders kunnen vaak geen woorden vinden om aan te geven hoe blij ze zijn dat ze nu met hun kind kunnen communiceren.

Op dit moment loopt er een project waarbij 17 dove kinderen en hun families in het Burera District in Rwanda een cursus gebarentaal krijgen. Naast de cursus krijgen de families allemaal een dier, om zo in hun levensonderhoud te voorzien. De komende twee jaar willen we ons nog verder inzetten voor deze kinderen en hun families.

Dit willen we onder meer doen door deze kinderen naar school te kunnen laten gaan. De meeste dove kinderen in een land als Rwanda gaan niet naar school omdat de leerkrachten geen gebarentaal kunnen. Als dove kinderen geluk hebben kunnen ze naar een speciale school waar ze intern verblijven. Maar hoe mooi zou het zijn als dove kinderen naar school kunnen en tegelijkertijd bij hun familie kunnen blijven wonen? Samen met Elie & zijn team van “Inclusive Rwanda” en met “Wilde Ganzen” gaan we de uitdaging aan om op een aantal scholen de leerkrachten te ondersteunen en ze gebarentaal te leren. Zo kunnen de kinderen elke dag naar school in hun eigen omgeving en daarna weer naar huis, naar hun familie.

Wil jij dit mooie project sponsoren? #EveryChildAFamily

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.370opgehaald
27donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
31-10-2023
Einddatum:
30-12-2024
Nog 165 dagen te gaan