OK
×

Dauwtrappen bij de Cabauwse Molen

Dauwtrappen bij de Cabauwse Molen logo 1

Op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 verzamelen we traditiegetrouw om 6 uur voor een dauwtraptocht vanaf de Cabauwse Molen. Er zullen 2 mooie wandelroutes worden uitgezet door de weilanden en over de graskades, met verschillende lengtes en met verschillende starttijden. Meer informatie hierover wordt zo spoedig gepubliceerd. De eerste (en langste) start in ieder geval om 6:00 uur. Zo vroeg in de ochtend kun je genieten van de opkomende zon, de nevelslierten over de velden, de geuren en kleuren die zo vroeg heel intens zijn, spelende hazen, zingende vogels en alles wat dit polderland zo mooi maakt.

Omdat de molen een grote restauratie nodig heeft, krijgt dit jaarlijkse evenement nu een fondsenwervend karakter. De deelnemers kunnen zich laten sponsoren voor hun dauwtrap-prestatie en zo fondsen verzamelen ten behoeve van de restauratie van de molen. Zij kunnen hun persoonlijke actiepagina aanmaken onder dit project. Hun sponsors kunnen doneren op die persoonlijke actiepagina's.

Belang van de Cabauwse Molen

De Cabauwse molen behoort, door zijn authentieke karakter en bijzondere kwaliteiten, tot een van de belangrijkste molens van Nederland. De molen was een onmisbare schakel in het ontstaan van de Lopikerwaard en is nu nog een beeldbepalend cultureelhistorisch en waterstaatkundig monument. Het is de laatste poldermolen van Lopik. Het behoud van de molen is dus van groot belang.

Actie

Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen voert actie voor het behoud van de molen. Helpt u mee?