OK
×

Coalitie Klimaatstaking 20-27 september 2019

Coalitie Klimaatstaking 20-27 september 2019 logo 1

Op vrijdag 27 september doen wij mee met de wereldwijde klimaat staking, en gaan wij massaal naar Den Haag voor een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid!

Tijdens deze staking zijn we niet op kantoor, school, de zaak of buiten aan het werk, maar gaan we richting Den Haag om te pleiten voor een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid.

Mensen van over de hele wereld ervaren nu al de gevolgen van klimaatverandering, grote droogtes in Azië; de extreme hittegolf in Europa; bosbranden op de Noordpool; en ga zo maar door. Het huidige klimaatakkoord zal niet in staat zijn om de klimaatcrisis tot een halt te brengen, de grote vervuilers blijven gespaard en de uitstoot van broeikasgassen zal te weinig afnemen. Met een akkoord als dit worden jonge mensen wereldwijd opgescheept met een vrijwel onleefbare planeet.

Daarom eisen wij een Green New Deal: een samenlevingsbreed plan wat klimaatverandering wél serieus neemt, waarmee Nederland klimaatverandering kan aanpakken door massale investeringen in schone energie, groen werk, betaalbaar openbaar vervoer en een groene leefomgeving voor iedereen!

De enige manier om klimaatverandering aan te pakken is door Nederland socialer en leefbaarder te maken. Staak mee op 27 september!

Organisaties in coalitie:
Fridays For Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL, Teachers For Climate NL

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.808opgehaald
64donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
25-07-2019