OK
×

Blote Voeten Tocht 2023

Blote Voeten Tocht 2023 logo 1

Op zaterdag 13 mei 2023 wordt in Voorthuizen de Blote Voeten Tocht gelopen. Doel van de tocht is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een studiebeurs voor een studente(e) verloskunde aan de Hamlin College of Midwives.

De vierjarige opleiding van een verloskundige, vergelijkbaar met een Bachelor or Science niveau hier in Nederland, kost inclusief kost en inwoning € 18.000, dus € 4.500 per jaar.

De tocht is een wandeling van 5 kilometer vanuit het centrum van Voorthuizen door het prachtige Wilbrinkbos en weer terug naar het centrum.

Stichting Hamlin Fistula Nederland zet zich in voor het herstel, de revalidatie en de reïntegratie van (jonge) moeders in Ethiopië die als gevolg van een noodlottige bevalling incontinent zijn geraakt. Deze vrouwen leven vaak aan de rand van de samenleving omdat ze onfris ruiken. Na een hersteloperatie kunnen deze vrouwen weer een menswaardig bestaan leiden. Ook zorgt de stichting voor goede moeder- en kindzorg in Ethiopië door het opleiden en ondersteunen van verloskundigen.

De sponsor-wandeling is goed te doen op blote voeten of slippers. Training is niet nodig.

Elke stap draagt bij aan een veilige bevalling en daarmee goede start voor moeder en kind in Ethiopië.

Aanvang: 13 mei 2023, start 14.00 uur Registratie vanaf 12.00 uur Inschrijfgeld: € 20