OK
×

Binnen de Perken

Binnen de Perken logo 1

‘Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten’

                                                                                                   J.Deelder

Verbetering huisvesting therapiepaarden

De noodzakelijke vernieuwing aan onze hekwerken willen wij aangrijpen als kans om de huisvesting van onze therapiepaarden te verbeteren volgens de nieuwste inzichten omtrent dierenwelzijn. Dit kunnen wij realiseren door de reeds beschikbare ruimte in te richten als een "Paddock Paradise". Dit is een looproute, ook wel track genoemd, welke op verschillende punten is voorzien van foerageer- en drinkplekken. Deze aanpassing biedt de paarden de gelegenheid om binnen de beschikbare ruimte zoveel mogelijk hun natuurlijk gedrag te volgen en te uiten. Om betekenisvol te kunnen zijn tijdens therapeutische activiteiten is het van belang dat de paarden waarmee wij werken fysiek gezond en mentaal in balans zijn. Een leefomgeving die zoveel mogelijk aansluit bij de natuur van het paard draagt hier in belangrijke mate aan bij.

Verbetering werkomgeving mens en dier

De resultaten van ‘Binnen de perken’ zullen ook leiden tot een aanzienlijke verbetering van de werkomgeving van mens en paard. De track voor de paarden wordt namelijk rond een afsluitbare middenruimte gelegd. Deze middenruimte stelt onze beroepskrachten in staat om kinderen, jongeren en hun families onder veilige omstandigheden in het hart van onze paardenkudde te ontvangen. Daar worden zij gesteund bij het vinden van antwoorden die bijdragen aan herstel en verdere ontwikkeling. 

Bewegingsvrijheid

Na jarenlang intensief gebruik is niet alleen de omheining van ons therapiepaardenverblijf aan vervanging toe, ook de elektrische schuifpoort bij de centrale ingang laat het steeds vaker afweten. Omdat we ook de jongste kinderen en onze dieren zoveel mogelijk bewegingsvrijheid gunnen is het belangrijk dat we ons buitenterrein goed kunnen blijven afsluiten van de openbare weg.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.000opgehaald
22donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
30-11-2022
Einddatum:
30-01-2023