OK
×

AED Rondje Pootakkerweg Wageningen

AED Rondje Pootakkerweg Wageningen logo 1

Beste buurtbewoners wonend in de cirkel van 6 minuten rond de Pootakkerweg, 

Weet u dat er in Wageningen tientallen keren per jaar sprake is van een hartstilstand?  En dat de overlevingskans vergroot wordt als er binnen 6 minuten een AED (Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat helpt bij reanimeren) en een burgerhulpverlener ter plaatse is? In onze  buurtcirkel, zie kaart op de achterzijde, hangt nog geen AED die 24/7 beschikbaar is. Onze buurt is een  ‘witte vlek’ op de AED-dekkingskaart van Wageningen.  

Wat gaan we hier samen aan doen? 

Jodie Staphorst en Cécile van Wezel (wonend op Pootakkerweg 16 en 18) starten samen met Stichting  AED Wageningen een inzamelactie om een AED in onze wijk bij elkaar te sparen. De aanschaf van een  AED met buitenkast -inclusief installatie en 8 jaar onderhoud- kost € 2250,- ipv € 2450 euro vanwege  een bijdragen van het Rabo Club Support.  

Dit bedrag willen we binnen 6 maanden bij elkaar sparen. 

Hoeveel doneert u voor een ‘hartveilige’ buurt? 

Door uw donatie zorgen we er samen voor dat een AED in onze nabije omgeving levensreddend kan  worden ingezet. Volg onze buurtactie bij ‘Lopende actie’ op de website van Stichting AED. Elke donatie  is welkom. 

Wij hopen op uw donatie voor onze wijk AED.  

Deze kunt u overmaken op het volgende rekeningnummer:  

NL 36 RABO 0342 4577 13 t.n.v. Stichting AED Wageningen o.v.v. “Actie Rondje Pootakkerweg”.  Vergeet niet de actie te vermelden, anders wordt uw donatie gezien als een eenmalige donatie aan de  stichting. 

Zodra het gehele bedrag is ingezameld kan de AED worden aangeschaft en zo spoedig mogelijk  worden geïnstalleerd. Dit kun je via de website en social media blijven volgen. 

Daarnaast willen wij ervoor zorgen dat er in onze buurt voldoende mensen opgeleid worden die als  hulpverlener kunnen worden opgeroepen zodra er iemand in de buurt 112 belt.  Ook u kunt een hulpverlener worden. Bij Stichting AED Wageningen kun je je inschrijven voor de cursus  Reanimatie en AED. Deze cursus kost € 42,50 en duurt 4 uur 

We kunnen dit samen voor elkaar krijgen. 

Voor meer informatie kun je kijken op de website en/of de social media van de stichting.  

Met vriendelijke groet en app/bel ons vooral met vragen, 

Jodie Staphorst (06 14388418) 

Cécile van Wezel (06 46165700) 

Stichting AED Wageningen 

Sander Voogsgeerd

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
11-03-2021
Einddatum:
11-09-2021