OK
×

Veilig doneren

aan (particuliere) acties

Geef is een gratis te gebruiken online donatie- & crowdfunding platform voor particulieren en goede doelen. Deze pagina legt uit hoe je veilig kunt doneren aan acties die opgezet zijn door particulieren.

Bij goede doelen geldt dat er een bij de KvK ingeschreven organisatie achter zit en er dus meer controle op deze organisaties plaatsvindt. Daarnaast maken we duidelijk of een goed doel een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is en/of CBF erkend is. Bij particulieren die een actie starten is dit natuurlijk niet het geval. Hieronder tips hoe veilig te doneren aan acties opgezet door en/of ten behoeve van particulieren.

Veilig doneren aan particuliere acties

  • Doneer alleen aan (particuliere) acties waarbij duidelijk is wie er achter de actie zit
    • Maakt de actievoerder zich niet bekend met voor en achternaam zorg dan dat je weet wie er achter de actie zit voordat je doneert!
  • Doneer alleen aan particuliere acties indien u de persoon achter de actie persoonlijk kent of weet dat het goed zit;

Geldt dat voor jou bovenstaande niet helder is denk dan heel goed na voordat je doneert aan zo'n actie. Een donatie is onomkeerbaar en net als jij wil Geef.nl voorkomen dat er donatiegelden naar personen gaat die er andere bedoelingen mee hebben.

Meld misbruik

Mocht je een vermoeden hebben dat er een actie online staat waarbij geldt dat er misbruik van donateurs en Geef.nl wordt gemaakt meld dit dan via het contactformulier met daarbij de URL van de actie. Geef.nl kan niet zomaar een actie offline halen. Wij raden donateurs dus echt en alleen aan te doneren aan acties waarbij bekend is wie er achter de actie zit. Geef faciliteert crowdfunding en daarbij is het altijd zaak goed op te letten aan wie je doneert. Geef kan alleen acties daadwerkelijk offline halen als 100% duidelijk is dat het hier om zwendel gaat en er een gerechtelijke uitspraak is. Zonder dit kunnen we de actie helaas niet offline halen.