OK
×

Geld inzamelen voor medische zorg en hulp

Jij maakt het verschil!
Start medische hulpactie

Iemand of jezelf helpen bij een medische hulpvraag?

Moet je geopereerd worden? Wil je een kennis steunen? Geef helpt je bij het financieren van je zorgvraag.

Geef duidelijk aan waarom je donatiegelden nodig hebt voor je zorgvraag en waarom het te duur voor jezelf is om de zorgvraag zelf te betalen. Bijvoorbeeld omdat jouw medicijnen niet vergoed worden of de verzekering een dure operatie niet dekt. Denk aan de volgende punten bij noodzakelijke medische hulpvragen:

  • Medicijnen
  • Operatie
  • Afleiding
  • Reizen
  • Overige zaken

Maak je actie altijd persoonlijk en voeg foto's van jezelf toe voor en tijdens je actie en als je voor iemand anders geld ophaalt leg uit waarom hij of zij juist het geld nodig hebben.
Start medische hulpactie

Tip 1: Vertel de donateurs wat je met het opgehaalde geld gaat doen

Donateurs weten graag naar wie het geld gaat en hoe het wordt besteed. Geef dus duidelijk aan wat je met het opgehaalde geld via jouw medische hulpactie precies gaat doen en waarom je juist voor deze persoon of organisatie donatiegelden nodig hebt om bij de zorgvraag te helpen.

Tip 2: Deel je actie

Zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen weten dat je een geldinzamelactie bent gestart. Zodra je de actie publiceert geldt dat er direct gedoneerd kan worden. Zelfs onbekenden kunnen aan je actie doneren. Vergroot de kans op een donatie via een persbericht. Meestal zullen de donaties gedaan worden door kennissen, familie en vrienden. Probeer daarom zoveel mogelijk mensen in je eigen netwerk te bereiken via alle social media kanalen.

Tip 3: Bedank je donateurs en vraag om verdere verspreiding

Zodra een bekende uit jouw eigen netwerk heeft gedoneerd aan jouw actie bedank hem dan via social media met daarbij de link naar jouw actie en vraag de donateur jouw actie te delen via zijn netwerk. Vraag daarnaast aan je vrienden en familie jouw geldinzamelactie te delen, zodat je nog meer potentiële donateurs bereikt. Deel je updates en pagina wekelijks via alle kanalen, zoals Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin. Ook berichtendiensten zoals Facebook messenger en Whatsapp zijn zeer geschikt om jouw actie en Geef pagina te delen.