OK
×

Geld inzamelen voor juridische bijstand

Jij maakt het verschil!
Start actie

Iemand of jezelf juridisch helpen bij een dispuut of rechtszaak?

Zit je onterecht vast? Wil je een kennis steunen bij een juridische zaak? Geef helpt je bij het financieren van je juridische zaak.

Geef duidelijk aan waarom je donatiegelden nodig hebt voor je juridische bijstand en waarom het te duur voor jezelf is om de juridische bijstand zelf te betalen. Bijvoorbeeld omdat jouw te zaak te groot is (David versus Goliath) of dat alleen anderen bij je zaak kunnen helpen omdat jezelf daar niet toe in staat bent. Denk aan de volgende punten bij juridische bijstand:

  • Advocaatkosten
  • Leges
  • Onschuldig vastzitten
  • Reizen
  • Overige zaken

Maak je actie altijd persoonlijk en voeg foto's van jezelf toe voor en tijdens je actie en als je voor iemand anders geld ophaalt leg uit waarom hij of zij juist het geld nodig hebben.
Start actie

Voorbeeld actie: Maak het verschil voor Jaitsen Singh!

Zie hoe Peter R. de Vries de actie voor Jaitsen Singh tijdens RTL Boulevard onder de aandacht brengt:


Hier kun je meer informatie vinden over de actie:
Maak het verschil voor Jaitsen Singh!

Tip 1: Vertel de donateurs wat je met het opgehaalde geld gaat doen

Donateurs weten graag naar wie het geld gaat en hoe het wordt besteed. Geef dus duidelijk aan wat je met het opgehaalde geld via jouw medische hulpactie precies gaat doen en waarom je juist voor deze persoon of organisatie donatiegelden nodig hebt om bij de zorgvraag te helpen.

Tip 2: Deel je actie

Zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen weten dat je een geldinzamelactie bent gestart. Zodra je de actie publiceert geldt dat er direct gedoneerd kan worden. Zelfs onbekenden kunnen aan je actie doneren. Vergroot de kans op een donatie via een persbericht. Meestal zullen de donaties gedaan worden door kennissen, familie en vrienden. Probeer daarom zoveel mogelijk mensen in je eigen netwerk te bereiken via alle social media kanalen.

Tip 3: Bedank je donateurs en vraag om verdere verspreiding

Zodra een bekende uit jouw eigen netwerk heeft gedoneerd aan jouw actie bedank hem dan via social media met daarbij de link naar jouw actie en vraag de donateur jouw actie te delen via zijn netwerk. Vraag daarnaast aan je vrienden en familie jouw geldinzamelactie te delen, zodat je nog meer potentiële donateurs bereikt. Deel je updates en pagina wekelijks via alle kanalen, zoals Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin. Ook berichtendiensten zoals Facebook messenger en Whatsapp zijn zeer geschikt om jouw actie en Geef pagina te delen.