OK
×

Geld inzamelen voor jouw studie

Jij maakt het verschil!
Start studie-actie

Een studie te duur voor jou?

Nu niet meer! Geef helpt je bij het financieren van je studie.

Geef duidelijk aan waarom je deze studie wil volgen maar dat het te duur voor je is om de studie helemaal zelf te betalen. Vertel over hetgeen wat je na je studie gaat doen en waarom deze donaties dus zo belangrijk voor jou zijn. Specificeer de totale kosten. Denk aan de volgende kosten bij een studie:

  • Schoolgeld
  • Boeken
  • Openbaar vervoer
  • Reizen
  • Overige materialen

Maak je actie altijd persoonlijk en voeg foto's van jezelf toe voor en tijdens je studie.
Start studie-actie

Tip 1: Vertel de donateurs wat je met het opgehaalde geld gaat doen

Donateurs weten graag naar wie het geld gaat en hoe het wordt besteed. Geef dus duidelijk aan wat je met het opgehaalde geld voor jouw studie precies gaat doen en waarom je juist voor jouw studie donatiegelden nodig hebt zoals hierboven uitgelegd.

Tip 2: Deel je actie

Zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen weten dat je een geldinzamelactie bent gestart. Zodra je de actie publiceert geldt dat er direct gedoneerd kan worden. Zelfs onbekenden kunnen aan je actie doneren. Vergroot de kans op een donatie via een persbericht. Meestal zullen de donaties gedaan worden door kennissen, familie en vrienden. Probeer daarom zoveel mogelijk mensen in je eigen netwerk te bereiken via alle social media kanalen.

Tip 3: Bedank je donateurs en vraag om verdere verspreiding

Zodra een bekende uit jouw eigen netwerk heeft gedoneerd aan jouw actie bedank hem dan via social media met daarbij de link naar jouw actie en vraag de donateur jouw actie te delen via zijn netwerk. Vraag daarnaast aan je vrienden en familie jouw geldinzamelactie te delen, zodat je nog meer potentiële donateurs bereikt. Deel je updates en pagina wekelijks via alle kanalen, zoals Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin. Ook berichtendiensten zoals Facebook messenger en Whatsapp zijn zeer geschikt om jouw actie en Geef pagina te delen.