OK
×

Geld inzamelen voor een begrafenis

Jij maakt het verschil!
Start in memoriam actie

Geld inzamelen tijdens of ten behoeve van het afscheid van een dierbare

Ten eerste gecondoleerd met het verlies. Zamel geld in voor een goed doel tijdens de begrafenis of crematie of financier het afscheid van je dierbare

Laat je familie, vrienden en kennissen een online donatie doen tijdens de uitvaart aan een goed doel, namens jou en via jouw online crowdfunding in memoriam actie. Kies uit meer dan 3500 goede doelen. Wil je voor jezelf geld ophalen t.b.v. de uitvaart vertel dan bij je actie wat je precies met het opgehaalde geld gaat doen.
Start in memoriam actie

Voorbeeld

Actie vlucht + begrafenis Nixon Kareth in West-Papoea via Geef.nl bij Omroep brabant

Zie video hieronder en item Omroep Brabant m.b.t. de voorbeeld actie vlucht + begrafenis Nixon Kareth in West-Papoea.

Tip 1: Vertel de donateurs wat je met het opgehaalde geld gaat doen

Donateurs weten graag naar wie het geld gaat en hoe het wordt besteed. Geef dus duidelijk aan wat je met het opgehaalde geld tijdens jouw in memoriam actie precies gaat doen of naar welk goede doel het geld gaat en waarom je juist voor dat goede doel gekozen hebt.

Tip 2: Deel je actie

Zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen weten dat je een geldinzamelactie bent gestart. Zodra je de actie publiceert geldt dat er direct gedoneerd kan worden. Zelfs onbekenden kunnen aan je actie doneren. Vergroot de kans op een donatie via een persbericht. Meestal zullen de donaties gedaan worden door kennissen, familie en vrienden. Probeer daarom zoveel mogelijk mensen in je eigen netwerk te bereiken via alle social media kanalen.

Tip 3: Bedank je donateurs en vraag om verdere verspreiding

Zodra een bekende uit jouw eigen netwerk heeft gedoneerd aan jouw actie bedank hem dan via social media met daarbij de link naar jouw actie en vraag de donateur jouw actie te delen via zijn netwerk. Vraag daarnaast aan je vrienden en familie jouw geldinzamelactie te delen, zodat je nog meer potentiële donateurs bereikt. Deel je updates en pagina wekelijks via alle kanalen, zoals Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin. Ook berichtendiensten zoals Facebook messenger en Whatsapp zijn zeer geschikt om jouw actie en Geef pagina te delen.