OK
×

Geld inzamelen voor dieren

Jij maakt het verschil!
Start actie

Zamel geld in voor jouw huisdier of dierenwelzijn

Crowdfunding voor dierenartsrekeningen

Dierenartsrekeningen kunnen snel uit de hand lopen. Start een crowdfunding-campagne via Geef om geld in te zamelen voor onverwachte dierenartskosten.

Operaties

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hond, poes of konijn is herstellende maar jij zit opgescheept met een rekening die hoger uitviel dan je dacht. Krijg hulp van je vrienden en familie.

Adoptie en pleeggezinnen voor huisdieren

Help je plaatselijke dierenasiel of de dierenbescherming. Krijg hulp om dieren te plaatsen in pleeggezinnen of zamel geld in voor bedreigde diersoorten via dierenwelzijnorganisaties.

Maak je actie altijd persoonlijk en voeg foto's van jezelf toe voor en tijdens je actie en als je voor iemand anders geld ophaalt leg uit waarom hij of zij juist het geld nodig hebben.
Start actie

Tip 1: Vertel de donateurs wat je met het opgehaalde geld gaat doen

Donateurs weten graag naar wie het geld gaat en hoe het wordt besteed. Geef dus duidelijk aan wat je met het opgehaalde geld via jouw actie precies gaat doen en waarom je juist voor deze persoon of organisatie donatiegelden nodig hebt om te helpen.

Tip 2: Deel je actie

Zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen weten dat je een geldinzamelactie bent gestart. Zodra je de actie publiceert geldt dat er direct gedoneerd kan worden. Zelfs onbekenden kunnen aan je actie doneren. Vergroot de kans op een donatie via een persbericht. Meestal zullen de donaties gedaan worden door kennissen, familie en vrienden. Probeer daarom zoveel mogelijk mensen in je eigen netwerk te bereiken via alle social media kanalen.

Tip 3: Bedank je donateurs en vraag om verdere verspreiding

Zodra een bekende uit jouw eigen netwerk heeft gedoneerd aan jouw actie bedank hem dan via social media met daarbij de link naar jouw actie en vraag de donateur jouw actie te delen via zijn netwerk. Vraag daarnaast aan je vrienden en familie jouw geldinzamelactie te delen, zodat je nog meer potentiële donateurs bereikt. Deel je updates en pagina wekelijks via alle kanalen, zoals Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin. Ook berichtendiensten zoals Facebook messenger en Whatsapp zijn zeer geschikt om jouw actie en Geef pagina te delen.