Annuleren
OK
×

Tips, ideeën & suggesties

m.b.t. jouw crowdfunding actie

We geven je hieronder tips bij het actievoeren en hoe jij meer donaties ophaalt. Pas de tips toe en wie weet wordt jij de beste fondsenwerver op Geef.nl.

Tip 1: Maak een persoonlijke actiepagina

Zorg dat jouw actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten persoonlijk is. Dit zorgt voor meer donaties. Upload foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. Vertel daarnaast waarom jij de actie bent gestart voor het door jouw gekozen goede doel. Het merendeel van jouw supporters en donateurs zal besluiten te doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit deze actie te starten.

Tip 2: Plaats regelmatig updates op social media

Jouw persoonlijke actiepagina kun je op verschillende manieren delen via social media. Geef regelmatig met een bericht of blog door hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…

Een paar voorbeelden van statusupdates:

  • Ik bereid mij voor op [jouw actie en/of evenement] en hoop dat jullie mij willen ondersteunen! Doneer aan mijn actiepagina t.b.v. [naam goede doel]
  • Bedankt [naam donateur] voor je donatie aan mijn actie [link naar de actie]

Doordat anderen zien wat je doet zijn ze eerder geneigd om dit ook te doen. Het werkt en helpt echt!

Tip 3: Maak een video en laat zien wat je doet!

Maak een video, plaats deze op bijvoorbeeld YouTube en laat zien wat je met je actie doet en waarvoor je het doet. Vertel dus iets over je actie en het goede doel. Maak de video niet te lang en link naar je actie op Geef.nl. 

Tip 4: Zet je actiepagina link in je e-mail handtekening

Door standaard in je e-mail handtekening de link naar jouw persoonlijke actiepagina te plaatsen vergroot je de kans dat mensen door klikken en daadwerkelijk gaan doneren aan je actie!

Heb je nog tips voor ons?

Wij geven hierboven tips, ideeën en suggesties maar misschien heb jij ook goede tips, ideeën en suggesties voor iedereen. Heb je tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via info@geef.nl en wie weet komt jouw tip op deze pagina te staan!