OK
×

Kerstfeest voor de armen

Kerstfeest voor de armen logo 1

Onvergetelijk kerstfeest voor de armen

Mensen die op straat leven, maar ook vele ouderen, hebben zelden iets om naar uit te kijken. Het gebeurt ook bijna nooit dat ze in watten gelegd worden. Het gevoel van eenzaamheid en aan de kant staan voelen ze het sterkst in de kersttijd, wanneer iedereen gezellig aan tafel zit met familie en vrienden en elkaar mooie cadeaus geeft.

Kerst is een periode bij uitstek om je eigen geluk te delen met wie het minder heeft. Dit is precies wat we van plan zijn op de Kerstavond 24 december in Amsterdam.

Wij gaan een onvergetelijke Kerstfeest organiseren voor de armen van onze stad. Op de Kerstavond zelf wordt de prachtige Mozes en Aäronkerk omgetoverd tot een feesttafel voor 200 armen, waaronder dak- en thuislozen, vluchtelingen, eenzame ouderen en kansarme kinderen. Voor iedereen wacht een vijf-gangen-diner en een persoonlijk uitgekozen cadeau. De ouderen die niet kunnen komen, bezoeken we de volgende dag thuis om hun persoonlijk een cadeau te brengen.

Dit alles wordt voorbereid en in goede banen geleid door 150 vrijwilligers die vaak met hun hele familie komen om op die bijzondere avond te helpen. Op deze avond hoeven de armen niet in lange rijen aan te schuiven; ze zitten aan tafel en worden bediend zoals in een restaurant.

Hoe gaat dit alles zijn gang?

Vanaf medio november mogen vrijwilligers zich aanmelden om mee te helpen op de avond zelf of ervoor, met de voorbereidingen. In december worden cadeaus ingezameld en/of ingekocht. 

Vanaf begin december ontvangen armen een persoonlijke uitnodiging voor het Kerstfeest. Het zijn mensen die de organisatie kent door haar werk door het jaar heen. Sant’Egidio heeft namelijk elke week contact met daklozen, vluchtelingen, kinderen en ouderen.

Op 24 december wordt de kerk omgetoverd tot een feestzaal. 

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
44 donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit evenement

Website:
Startdatum:
Einddatum: