OK
×

kattencastratie.nl

kattencastratie.nl  logo 1

Op initiatief van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn willen samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties en dierenartsen een landelijk project ontwikkelen voor het gratis uitvoeren van castraties en sterilisaties van katten bij minima huishoudens die zijn aangesloten bij de voedselbank of leven onder of op bijstandsniveau.

PILOTPROJECT In samenspel met de gemeente Groningen wordt in oktober 2023 een pilotproject gestart, dat als voorbeeld dient voor het gefaseerd uitrollen van het project naar andere gemeenten in Nederland. Gemeenten kunnen zich straks via de website aanmelden om ook deel te nemen aan dit initiatief.

Een fors percentage van de minima huishoudens heeft katten die niet zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Het geld om de dieren te laten behandelen is gewoonweg niet aanwezig, maar de aanwas van nestjes kittens en zwerfkatten, alsook het aantal katten in de opvang, neemt zorgwekkend toe.

Door te helpen aan de voordeur kan worden voorkomen dat niet geholpen katten via de achterdeur naar buiten gaan, zich vermenigvuldigen en bedreiging vormen door predatie op kwetsbare diersoorten.

Door goede samenwerking en verdere ontwikkeling van het castratie project kan naast de bestaande TNRC-methode (Trap-Neuter-Return en Care) het aantal katten verder worden teruggedrongen.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
29-09-2023
Einddatum:
30-12-2024
Nog 254 dagen te gaan