OK
×

Dierenzorg Zaanstreek

Dierenzorg Zaanstreek logo 1

Dierenzorg Zaanstreek is een regionale non-profit organisatie  die bestaat uit een Dierenambulance en -taxi, Asiel, Pension en Dagopvang.

Met 130 vrijwilligers en 6 medewerkers zet Dierenzorg zich dagelijks in voor zieke, gewonde en gevonden dieren in de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland. De Stichting biedt hulp aan zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren en zorgt voor een veilig onderkomen voor gezelschapsdieren die hulp nodig hebben of geen baasje meer hebben. Wilde dieren worden door de Dierenambulance naar de wildopvang gebracht om aan te sterken en vervolgens weer vrijgelaten.

Vorig jaar heeft de Dierenambulance aan 3.202 dieren uit de Zaanstreek hulp verleend en zijn er 308 dieren in het Asiel opgevangen en verzorgd.

Dierenzorg Zaanstreek is geen onderdeel van grote organisaties als de Dierenbescherming en Dierenlot en ontvangt hier geen geld van.

De Stichting krijgt een kostendekkende vergoeding van de gemeente (voor de wettelijk verplichte taak uit om dode gezelschapsdieren en gewonde dieren van de weg te halen en de opvangplicht van 14 dagen voor gevonden zwerf- en gezelschapsdieren).

Daarnaast genereert de Stichting inkomsten uit de inzet van de dierentaxi, het Pension en de Dagopvang. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar de Dierenambulance en het Asiel. 

Maar dit is helaas niet genoeg. Zonder donateurs, sponsoren, de jaarlijkse huis-aan-huis collecte, schenkingen, erfenissen en acties van plaatselijke scholen kan Dierenzorg Zaanstreek niet bestaan.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 23.258,32opgehaald
1059donaties

Geregistreerd bij

ANBICBF erkend
KvK:
RSIN:
806461469
Geef:
9545

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo