OK
×

Wees Kind (Stichting)

Wees Kind (Stichting) logo 1

Organisatienaam:

Wees Kind (Stichting)

Bezoekadres:

Reelaan 20
3735KL Bosch en Duin
Nederland
Alleen op afspraak

Postadres:

Reelaan 20
3735KL Bosch en Duin
Nederland

E-mailadres:

info@stichtingweeskind.nl

Telefoonnummer:

0650626126

RSIN nummer:

8155.11.371

KvK-nummer:

30186692

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Anja Ruchti- Winters
Medeoprichter en voorzitter
Peter de Jong
Medeoprichter en penningmeester

Activiteiten

De stichting biedt onderdak aan een groep kinderen in kindertehuis Los Pinos en zorgt ervoor dat ze voeding & kleding, onderwijs en (medische) zorg krijgen. Daarnaast ondersteunen we de opzet en exploitatie van diverse eetlokalen, waar dagelijks voor een paar honderd arme kinderen maaltijden worden bereid en activiteiten worden georganiseerd. Ons vrijwilligersprogramma in Peru, inclusief een cursus Spaans, voorziet in structurele hulp ter plaatse. In Nederland kunnen kinderen over Peru leren dankzij ons unieke lespakket voor scholen. Ook organiseren wij acties om fondsen te werven. Waar helpen wij? Stichting Wees Kind ontwikkelt en investeert in kleinschalige projecten in de stad Huaraz in het Zuid-Amerikaanse land Peru. Huaraz, met zo'n 100.000 inwoners, ligt in het Andes-gebergte op 3.100 meter boven zeeniveau, ten noordoosten van Lima. Veel van de kinderen die wij helpen komen uit de sloppenwijken van deze hoofdstad of uit het arme hooggebergte rondom Huaraz.

Bestedingen

Alle donaties aan Stichting Wees Kind komen 100% ten goede aan kansarme kinderen in Peru. Het team in Nederland doet het werk gratis en betaalt de eigen onkosten. Stichting Wees Kind werkt nauw samen met lokale sleutelfiguren om de lokale behoefte te bepalen en gerichte hulp te bieden. De kinderen waarvoor Stichting Wees Kind zorgt zijn allemaal verlaten of uit pure wanhoop afgestaan door hun ouder(s). Hun leefomstandigheden waren erg slecht: armoede, lichamelijk geweld, verwaarlozing en misbruik maakten dat zij geen kansen hadden. Alle financiële bijdragen gaan ofwel naar kindertehuis Los Pinos, en de studenten die het tehuis al hebben verlaten, ofwel naar onze eetlokalen, waar we dagelijks honderden kinderen voeden. Zij ontvangen een warme, gezonde maaltijd mét wat extra aandacht, voorlichting en een wekelijkse activiteit. Bezoek onze website, YouTube en Facebook pagina's voor de vele verhalen en beelden uit Peru en zie met eigen ogen waar uw bijdrage aan wordt besteed.

Beloningsbeleid

Het grote succes van Stichting Wees Kind is dat wij al 10 jaar lang garanderen dat elke gedoneerde euro direct naar de kinderen in Peru gaat. Er blijft niks aan de strijkstok hangen; elke donatie wordt zonder bemiddelingskosten besteed en we werken nauw samen met lokale partijen om eerst de behoefte ter plaatse te bepalen en alle uitgaven ook achteraf te verantwoorden. Alle teamleden in Nederland werken vrijwillig en geheel belangeloos en nemen onkosten voor eigen rekening. De bestuursleden storten jaarlijks een donatie. Reis- en verblijfskosten naar en in Peru worden of uit eigen middelen of uit specifieke sponsorbijdragen daarvoor betaald. De Europese projectmanager(s) in Peru en de lokale medewerkers (kokkinnen, psycholoog, activiteitenbegeleiders etc.) worden naar Peruaanse maatstaven betaald en doen het werk ook deels belangeloos. Hun vergoeding wordt mede gedekt uit specifieke sponsorbijdragen voor dit doel. De kloosterzusters krijgen steun van het Vaticaan en andere sponsors voor hun gebouwen en levensonderhoud en ontvangen geen vergoeding. De lage overhead die de Stichting heeft wordt door een vaste sponsor betaald. Daarbij zijn we trots op het vertrouwen dat we krijgen van veel particulieren, bedrijven, andere goede doelen (oa. Wilde Ganzen, Brand Charity en Carpe Diem), scholen, kerken, en serviceclubs zoals Rotary en Lions. Partijen die kritisch meekijken naar de wijze van besteding. Elke euro die zij inbrengen wordt aantoonbaar besteed en transparant gemaakt door terugkoppeling uit Peru in woord, beeld en cijfers. Dankzij deze trouwe sponsors kunnen honderden kinderen weer kínd zijn. Wij zijn hier trots op!

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 8.624,30opgehaald
44donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
8155.11.371
Geef:
1489

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo