OK
×

Stichting Trésor

Stichting Trésor  logo 1

#stektagdoneer

Heb jij 3 planten gestekt en 3 vrienden getagd? Super! Om de challenge af te ronden kun je €3 overmaken naar:

NL44 TRIO 0784736618

onder vermelding van "stektagdoneer"

 

Stichting Trésor, een internationaal voorbeeldproject voor het behoud van regenwouden!                                                                           

De Stichting Trésor is in 1995 opgericht op initiatief van de Universiteit Utrecht met als doel natuurbescherming te realiseren op een plaats waar het er echt toe doet. In datzelfde jaar is een stuk ongerept regenwoud aangekocht dat nu bekendstaat als het 2500 hectare grote Trésor Reservaat.  Hiermee is een beschermde oase ontstaan voor op veel andere plaatsen bedreigde planten en dieren!                                                         

Het Trésor reservaat bestaat uit oerwoud in oorspronkelijke staat. In het gebied leven opvallend veel zeldzame en bedreigde planten en dieren, zoals de Jaguar, de Poema en de Spinaap. Door verregaande ontbossing worden regenwouden, en de bewoners, in hun voortbestaan bedreigd. Naast het behoud van het reservaat, draagt Stichting Trésor bij aan de bewustwording van de noodzaak van natuurbescherming. Medewerkers ter plaatse ontwikkelen educatieve programma's voor studenten. Er is een educatieve route uitgezet, en voor scholieren is een speciaal werkboek ontwikkeld. Trésor is daarmee uitgegroeid tot de 'openluchtschool' van Frans Guyana. Daarnaast begeleiden de medewerkers ook wetenschappers die in het gebied onderzoek doen.  

Het werk van Stichting Trésor is nog lang niet af, Stichting Trésor heeft samen met onder andere de Universiteit Utrecht, het WWF en particulieren veel bereikt. Om dit werk te kunnen blijven doen en in de toekomst te blijven bijdragen aan het behoud van het regenwoud door o.a. uitbreiding van het beschermde gebied en de verdere ontwikkeling van programma's voor educatie en voorlichting, hebben wij je steun hard nodig. Zo kun je bijvoorbeeld al voor € 12,50 een vierkante meter adopteren!

Voor meer informatie over het werk van Stichting Trésor en de mogelijkheden om zelf bij te dragen aan het behoud van het regenwoud, ga naar onze website:  https://stichtingtresor.org

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 70opgehaald
11donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
8042.06.399
Geef:
3085

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo