OK
×

Stichting Timulazu

Stichting Timulazu  logo 1

Stichting Timulazu

Stichting Timulazu is een Christelijke organisatie die zich in zet voor de toekomst van Roemeense jongvolwassenen (18+) door het aanbieden van een woon- en werk-trainingsprogramma. De naam van de stichting is afgeleid uit de twee start plaatsen van de stichting, namelijk Tirgu Mures in Roemenië en Laag Zuthem in Nederland. In Nederland financiert de stichting het project in Roemenië. Dit doet de stichting door middel van tweedehandse spullen te verkopen om maandelijks het project in Roemenië te kunnen steunen. Daarnaast worden er acties en activiteiten georganiseerd om ook hiermee geld op te halen. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door enthousiaste en vastberaden vrijwilligers.Deze Timulazu jongeren van het project in Roemenië komen vaak uit families waar de thuissituaties moeizaam waren of uit het systeem van de kinderbescherming (kinder/gezinshuizen). Het doel is dat deze jongeren uit hun sociale en maatschappelijke isolement gehaald worden en door het volgen van het programma uiteindelijk een volwaardig, geïntegreerd leven opbouwen. Het trainingsprogramma richt zich op o.a. het ontwikkelen van een beter zelfbeeld, het bewust worden van het belang van een goede omgang met financiën, het belang van het zoeken van een werkplek en de juiste houding van een werknemer, geloof en gezondheid. Elke jongere heeft een eigen groeiproces en daarom zal de één sneller door het programma heen gaan dan de ander. Uiteindelijk is elke jongere onderdeel van de grote ‘Timulazu-familie’ en zullen ze altijd mensen hebben om op terug te vallen. 

Onze kringloopwinkels:

Wij hebben twee kringlopen in Heino.

- De Horst 1: meubel kringloop. Open van woensdag tot zaterdag van 9:00 - 12:30

- Canadastraat 17: huisraad, kleding, boeken en speelgoed. Ma, do, vrij en zat van 9:00 t/m 13:00. Di en wo van 13:00 tot 17:00

Verheug ons vooral eens met een bezoekje! 

Camping

Wilt u op een andere manier Stichting Timulazu steunen? Dan kunt u ook onze camping in Roemenië bezoeken, wat naast het huis van de jongeren ligt. Er zijn verschillende appartementen en blokhutten te huur en er is een groot terrein beschikbaar voor uw tent of caravan. Voor meer informatie over de camping neem gerust een kijkje op facebook of instagram zoekende naar “campingtimulazu”.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 4.025,50opgehaald
131donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
851408060
Geef:
5779

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo