OK
×

Stichting Stop Pesten Nu

Stichting Stop Pesten Nu logo 1

Stichting Stop Pesten Nu is hèt informatie-, expertise en kenniscentrum van Nederland met een uitgebreide kennisbank gericht op het aanpakken pesten en online pesten (cyberpesten) voor een duurzaam werk-, leer- en leefklimaat.

Slachtoffers van pesten sturen ons dagelijks berichten dat ze zich door ons gesteund, gehoord en gezien voelen en hier zijn wij ontzettend blij mee. Want door doen wij het uiteindelijk allemaal voor. Iedere keer als wij dit horen geeft ons nog meer kracht en passie om door te blijven gaan. Wij zijn de stem voor alle slachtoffers van pesten in Nederland die onze stem kunnen gebruiken. Wij staan op de bres, elke dag weer om mensen bewust te maken dat pesten echt schadelijke gevolgen heeft niet alleen voor de gepeste maar voor de gehele groep.

Wij hebben het officiële Goede Doelen Keurmerk van het CBF keurmerk (Centraal Bureau Fondsenwerving), zie ons Erkenningspaspoort. Als je als fonds voldoet aan alle eisen, krijgt het kwaliteitskeurmerk: ‘Erkend goed doel’.

De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft onze website opgenomen als digitaal erfgoed bij UNESCO, hiermee is onze sitevinternationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage 

Codes, Normen en Richtlijnen

Stichting Stop Pesten Nu vindt het belangrijk om alle kosten zo laag mogelijk te houden zodat het gedoneerde geld zoveel mogelijk aan projecten kan worden besteed. Ook de wervingskosten worden tot het minimum beperkt (dit zijn alle kosten van activiteiten, die ten doel hebben particulieren, bedrijven, loterijorganisaties, overheden en andere -fondsenwervende- organisaties te bewegen geld te geven voor één of meer van de doelstellingen). 

Goede doelen moeten verantwoording afleggen aan hun donateurs en de maatschappij over de besteding van de inkomsten. Eenduidige regels maken goede doelen transparant en verplichten tot een goede toelichting op de werkwijze en verantwoording van resultaten. Hiervoor is in de afgelopen jaren een systeem van toezicht en verantwoording ontstaan, gebaseerd op zelfregulering. Zelfregulering betekent dat goede doelen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een inzichtelijke werkwijze en functioneren. Sinds 1 januari 2016 is er een Erkenningsregeling Goede Doelen met nieuwe normen en gemoderniseerd toezicht. De meeste codes en richtlijnen van Goede Doelen Nederland zijn opgenomen in de normen van de Erkenningsregeling van het CBF.

Stichting Stop Pesten Nu onderschrijft alle door het CBF gestelde normen en de volgende codes en richtlijnen:

Voor Goede Doelen gelden de volgende codes, regels en richtlijnen: 

  • SBF-code voor Goed Bestuur (vervangt code Wijffels).
  • Richtlijn 650 en Richtlijn C2 (onderdeel van richtlijnen voor de jaarverslaggeving van de Raad voor de jaarverslaggeving) en aanbeveling Toepassing Richtlijn 650 'kostentoerekening beheer en administratie'.
  • Erkenningsregeling (CBF-keurmerk) Goede Doelen.
  • Regeling beloning directeuren van goede doelen.
  • Richtlijn Financieel Beheer goede doelen.
  • Handreiking verwerking en waardering van nalatenschappen belast met (vrucht)gebruik. 

Wie zijn wij?

Onze AmbassadeursStatutenRaad van ToezichtVisieMissieOrganisatieOns teamCodes, Normen en Richtlijnen Goede doelenErkend goed doel bij het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) + Erkenningspaspoort ANBI registratie + RSINVertrouwenspersonenBalans, ResultatenrekeningenControle kascommissieMeerjaren Businessplan 2021-2025 Klachtenprocedure en klachtencommissieCampagnesHoe is Stop Pesten Nu ontstaan?

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.230,40opgehaald
45donaties

Geregistreerd bij

ANBICBF erkend
KvK:
RSIN:
853212296
Geef:
10375

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo