OK
×

Stichting YvYa, bewust van borstkanker

Stichting YvYa, bewust van borstkanker logo 1

HELP ONS OM BORSTKANKER ZEER VROEGTIJDIG TE ONTDEKKEN!💕🍀  Doe het voor alle vrouwen! Jong en oud.

De stichting YvYa zorgt ervoor dat de Early Warning Scan voor borstkanker (EWS) ontwikkeld wordt. De EWS komt er voor alle vrouwen, 

We hebben de ontwikkeling in 5 fases gepland. Fase 0 en 1 zijn inmiddels afgerond. Dat betekent dat het protoype van de EWS in zomer 2021 klaar is !😍

 

DIT IS HEEL HARD NODIG!

Want er zijn 17.000 diagnoses en 3200 doden per jaar...😢. Met heel veel persoonlijk drama als gevolg.

Wist je dat er jaarlijks 3000 twintigers, dertigers en veertigers de diagnose krijgen? 800 jonge vrouwen overlijden aan deze sluipmoordenaar. Jonge vrouwen die  in de bloei van hun leven worden getroffen door borstkanker.

Zij moeten borstkanker altijd zelf ontdekken. En dat terwijl ze ten onrechte denken dat ze geen risico lopen omdat ze niet gescreend worden. Maar mammografie werkt niet bij jonge vrouwen. 😓

 

WAT ZIJN ANDERE FEITEN?

Een groot aantal 50+ vrouwen, maar liefst 600.000 vrouwen, zien af van het bevolkingsonderzoek met mammografie. ZIj lopen zeer grote risico's om borstkanker (te) laat te ontdekken.

Ook het bevolkingsonderzoek is niet zaligmakend. Er wordt een flink percentage niet gevonden.

 

DE BORSTKANKERSCREENING KAN VEEL BETER.

Hier zorgt de Early Warning Scan voor borstkanker voor. Vrouwen hoeven niet meer zelf te beoordelen of er iets 'mis' is met hun borsten. Door de Early Warning Scan worden vrouwen vanaf de puberteit, hun hele leven bewaakt. De EWS neemt de last van het zelf 'kijken en voelen' van vrouwen over.

 

DE FASERING VAN DE ONTWIKKELING VAN DE EWS.

Fase 0: Met een gewonnen prijs van € 25.000 van Holland High Tech, is het idee van de EWS  uitgewerkt. Om de ontwikkeling van de EWS te ondersteunen is de stichting YvYa opgericht.

Stichting YvYa zorgt ervoor dat de EWS toegankelijk wordt en blijft voor alle vrouwen. Dat betekent dat de techniek niet in handen komt van commerciële partijen. Dat betekent ook dat de techniek ontwikkeld wordt met donaties en onderzoekssubsidies.

Fase 1: De eerste € 50.000 aan donaties is binnen. Hiermee wordt het prototype scanunit Early Warning Scan vervaardigd. In zomer 2021 is het prototype klaar en wil YvYa dat het ontwikkelteam door kan gaan met fase 2.

 

De EWS is er voor iedere vrouw een zegen.

Met de EWS steunen vrouwen zichzelf en elkaar.

VOOR VROUWEN, DOOR VROUWEN.

 

START EEN ACTIE EN DONEER AAN YVYA.

Je doet het voor alle vrouwen in Nederland.💕 We plaatsen je actie ook op de Kom in actie-pagina van YvYa

 

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 80opgehaald
8donaties

Geregistreerd bij

ANBICBF erkend
KvK:
RSIN:
861565289
Geef:
10318

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo