OK
×

Stichting Wakibi

Stichting Wakibi logo 1

Sinds 2011 heeft stichting Wakibi met bijna 5.000 investeerders al meer dan 55.000 projecten gesteund en een veelvoud aan levens structureel verbeterd.

Wakibi verstrekt leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden die hier wegens armoede of gebrek aan financiële infrastructuur veelal niet voor in aanmerking komen. Met een inkomen is de ondernemer ook in staat om zijn of haar familie te kunnen onderhouden, te investeren in onderwijs voor zijn of haar kinderen, beter voedsel te kopen en betere medische zorg te krijgen. Wakibi gaat verder dan een lening en levert een bijdrage aan armoedebestrijding door een basis voor een stabiel leven en een duurzame economie in ontwikkelingslanden te stimuleren.

Financiering van ondernemerschap

Ondernemers vormen de ruggengraat van een gezonde en duurzame economie. Wakibi zet zich elke dag in om ondernemerschap en zelfredzaamheid te stimuleren door kredietverleners wereldwijd te verbinden met ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. 

Armoedebestrijding gaat hand-in-hand met sociale verbeteringen, innovatie, gezondheid en betere medische zorg, mogelijkheden tot onderwijs, ondernemerschap, empowerment van vrouwen, duurzame economische omstandigheden en het verkleinen van de kans voor corruptie en conflicten.

 

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
40 donaties

Geregistreerd bij

ANBI CBF erkend
KvK:
ANBI:
850820807
Geef:
7798

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo