OK
×

Stichting Vleermuiswerkgroep Groningen

Stichting Vleermuiswerkgroep Groningen logo 1

De Vleermuiswerkgroep Groningen heeft als centrale doelstelling: het met elkaar in contact brengen van mensen die zich interesseren voor vleermuizen, teneinde door plezierige samenwerking de vleermuiskunde te beoefenen en de bescherming van inheemse vleermuizen, in het bijzonder in de provincie Groningen te bevorderen.

EXCURSIES & LEZINGENOp uitnodiging geven onze vrijwilligers excursies en lezingen over vleermuizen in de provincie Groningen. Zelf met je groep vleermuizen spotten met een detector en alles te weten komen over de vleermuizen in jouw buurt? Neem contact op.

ADVIES & VOORLICHTINGWe geven gevraagd en ongevraagd advies aan overheden en organisaties als de belangen van vleermuizen in het geding zijn. Bijvoorbeeld als door bouw, sloop of isolatie de nacht- of winterverblijven verstoord kunnen worden.

TELLEN & BESCHERMENIn de provincie Groningen leven zeker twaalf soorten vleermuizen.  Acht soorten hebben hier kraamkolonies. Sommige overwinteren ergens anders.Van de veelvoorkomende gewone dwergvleermuis zijn er zeker 10.000 in de provincie. Van sommige andere soorten maar enkele tientallen. In de herfst passeren vele tienduizenden ruige dwergvleermuizen uit Estland en Letland de waddenkust onderweg naar het zuiden.

OPVANGDe werkgroep heeft vrijwilligers getraind om begin 2021 vanuit diverse locaties in de provincie de opvang van jonge, zieke of uitgeputte vleermuizen te verzorgen.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 235opgehaald
7donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
820617787
Geef:
10349

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo