OK
×

Stichting Thomas Bouwprojecten

Stichting Thomas Bouwprojecten logo 1

De Stichting Thomas Bouwprojecten werft gelden in Nederland om in zuid India scholen en kindertehuizen te bouwen voor kansarme kinderen. 

Wie zijn wij (www.thomasbouwprojecten.nl)

De Stichting Thomas Bouwprojecten werft gelden in Nederland om in zuid India scholen en kindertehuizen te bouwen voor kansarme kinderen.

BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST!

In India verlaat 15% van de meisjes vóór hun 14e jaar school. Thomas Bouwprojecten streeft naar ontplooiing van o.a. deze kansarme kinderen!  De stichting is opgericht op 4 november 1992 door o.a. Hans Schiebroek, die helaas in 2018 is overleden.

Onze doelgroep zijn kansarme kinderen, voornamelijk meisjes vanwege hun achtergestelde positie, die op scholen en/of internaten, vooral op het platteland, zitten bij onze counterpartner de Franciscan Sisters of St.Joseph in Chennai – Tamil Nadu – India. 

Tevens heeft de stichting tot doel mensen in Nederland meer inzicht te geven in de ontwikkelingsproblematiek.

In Nederland werken we uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers en minder dan 5% van de ontvangen gelden gaat op aan organisatiekosten. Op deze wijze hebben wij in totaal ter waarde van méer dan 4 miljoen euro besteed aan de realisering van meer dan 90 bouwprojecten: van boorputten tot toiletgebouwen en van scholen tot internaten.

Programma “Safe & Clean”

Veilige, hygiënische en voldoende sanitaire voorzieningen.

 In het jaar 2014 kondigde de premier van India, Narendra Modi zijn missie “Swachh Bharat” aan:

Schoon India: om een einde te maken aan wildplassen en wildpoepen. De overheid maakte plannen om 111 miljoen toiletten te bouwen in rurale gebieden

vóór de 150ste verjaardag van Gandhi in 2019. Hiervan was eind 2017 65% gerealiseerd: 60 miljoen toiletten.

 Ook bij de scholen en kostscholen van de congregratie van de zusters van St. Joseph, waarmee de we al ruim 25 jaar samenwerken, willen we in relatief korte tijd met prioriteit de situatie verbeteren. Samen met de zusters hebben we voor dit “Safe & Clean” programma 9 locaties uitgekozen.

Na voltooiing zullen rond de 2700 kinderen veilige, hygiënische en voldoende toilet- en wasvoorzieningen hebben.

 We zijn nu gestart met het werven van fondsen voor de eerste 3 projecten met de hoogste nood, te weten: Sri Kalahasti (toiletgebouw voor de school), Thiruvalanturai (toiletgebouw kostschool) en Pathiavaram (toiletgebouw kostschool). Voor deze drie projecten samen worden de kosten geschat op €88.000.

 Via de volgende link kunt u meer lezen over dit Safe & Clean programma

  Voor het toiletgebouw van Sri Kalahasti zijn de ontwerptekeningen al gemaakt die u via deze link kunt bekijken

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
38 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
801585077
Geef:
9604

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo