OK
×

Stichting Promotie en Publiciteit Kinderfilosofie

Stichting Promotie en Publiciteit Kinderfilosofie logo 1

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie zet de Stichting Promotie en Publiciteit Kinderfilosofie de praktijk van het filosoferen met kinderen in de spotlights. Ons doel is dat iedereen het belang én het plezier van kinderfilosofie kan ontdekken, zodat leren filosoferen uiteindelijk net zo vanzelfsprekend wordt als leren lezen. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat filosoferen kinderen essentiële vaardigheden aanleert om ook in de toekomst democratisch en vreedzaam samen te kunnen leven.

De Week van de Kinderfilosofie wordt sinds 2021 georganiseerd door een klein team gemotiveerde vrijwilligers, die hieraan jaarlijks ruim 600 uren verspijkeren. Er zijn nog geen vaste fondsen of inkomstenbronnen. Er is in krap drie jaar al veel bereikt. Via gratis lessen, gratis boekjes en ansichtkaarten, artikelen in (kinder)kranten en tijdschriften, de prijs voor het Beste Filosofische Kinderboek en zoveel andere initiatieven, zijn al heel veel mensen geïnspireerd. Daarbij helpt trouwens ook onze mascotte Ludo. Hij speelt graag met gedachten!

Meer info over onze activiteiten op onze website: www.weekvandekinderfilosofie.nl. Je vindt hier ook tekst en uitleg over het hoe, wat en waarom van filosoferen met kinderen.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.312,50opgehaald
50donaties

Geregistreerd bij

KvK:
Geef:
11080

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo