OK
×

Stichting Ouders en Jeugdzorg

Stichting Ouders en Jeugdzorg logo 1

Stichting Ouders en Jeugdzorg is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met de ondersteuning en begeleiding van ouders en jeugdigen die te maken hebben met de jeugdhulpverlening en jeugdzorg. Het gaat daarbij om de behandeling van vragen, klachten en vastgelopen situaties.

De stichting is circa 16 jaar geleden ontstaan als een reactie op negatieve ervaringen in de jeugdhulpverlening van enkele “ervaringsdeskundige“ ouders.

De activiteiten omvatten o.a.: het verstrekken van informatie en advies, individuele trajectbegeleiding en signalering. Onderdeel van een traject kan zijn; dossierstudie, waarheidsvinding, notuleren, dossiervorming en deelname aan gesprekken en bemiddeling met cliënten van, Bureau Jeugdzorg en overige voogdijinstellingen, zorgaanbieders, Raad voor de Kinderbescherming, Klachtencommissies, advocaten, de rechtbank en andere relevante instanties.

Het belang en de Rechten van het Kind staan centraal. De stichting functioneert nu vanuit haar kantoor in Helmond en steunpunten in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Ze streeft ernaar de gehele provincie Noord Brabant te bedienen. Ze werkt samen met alle relevante partijen in het veld van jeugdzorg om haar missie gestalte te geven.

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
1 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
810959021
Geef:
3779

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo