OK
×

Stichting New Wings

Stichting New Wings logo 1

De stichting New Wings wil kinderen weer terug op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen.

De stichting New Wings wil kinderen en volwassen na een organentransplantatie helpen te herstellen door het mogelijk te maken om samen te sporten!

Over het algemeen zijn de orgaantransplantatie voor de kinderen zwaarder dan voor volwassenen. Het is moeilijker om een geschikte donor te vinden voor de kinderen vanwege het verschil in de grootte van de organen en omdat de wachttijd voor hen erg uitputtend is. Net zoals voor volwassenen is het voor kinderen essentieel om na een transplantatie hun conditie en beweeggedrag weer normaal te krijgen.

Het transplantatiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen is de eerste begunstigde van de stichting New Wings. Zij zijn actief bezig met een revalidatieprogramma na transplantatie speciaal voor kinderen. De andere begunstigde is de stichting Sport en Transplantatie die een serie activiteiten ontplooit rond het thema.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.305opgehaald
35donaties

Geregistreerd bij

KvK:
RSIN:
859266722
Geef:
9404

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo