OK
×

Stichting Klimaatgesprekken

Stichting Klimaatgesprekken logo 1

Stichting KlimaatGesprekken is dé klimaatcoachopleider van Nederland met een beproefde methodiek die burgers helpt ontdekken hoe zij het verschil kunnen maken in de klimaattransformatie. Door ons opgeleide klimaatcoaches bieden in het hele land, op locatie en online, in hun directe woon- of werkomgeving een workshopreeks aan die gebaseerd is op inzichten uit de gedrags- en klimaatpsychologie. 

In zes bijeenkomsten nodigen zij hun buurtgenoten en collega's uit om hun klimaatimpact om te buigen en mede-ambassadeur voor het klimaat te worden. De insteek daarbij is: verklein je voetafdruk - je negatieve impact - en vergroot je handafdruk  - je positieve invloed - door het gesprek met anderen aan te gaan en je te verenigen voor actie. Sleutelwoorden hierbij zijn hoop, humor en handelingsperspectief. Onze bijdrage aan de klimaattransitie heeft ons al vier jaar op rij een plek opgeleverd in de Duurzame top 100 van Trouw. In 2022 wonnen we bovendien de Duurzame Dinsdagprijs.

Lees meer over onze opleiding tot klimaatcoach en workshopreeks op www.klimaatgesprekken.nl!

KlimaatGesprekken is in 2016 opgericht, naar voorbeel van het Britse Carbon Conversations. In januari 2024 leiden we onze 500ste klimaatcoach op. We zoeken financiële steun voor een sterke, betaalde werkorganisatie, zodat we onze groeiende klimaatcoachcommunity kunnen ondersteunen bij hun activiteiten, nog veel meer klimaatcoaches op kunnen leiden en klimaatvriendelijke keuzes snel vanzelfsprekend zijn.

Onze donateurscampagne eind 2021 heeft ons als een heel eind op weg geholpen, maar we zijn er nog niet. In 2024 hopen we via Geef-donateurs € 10.000,00 op te halen. Zowel doorlopende donaties als eenmalige donaties zijn welkom. KlimaatGesprekken heeft een ANBI-status. Periodieke giften van 5 jaar zijn daardoor aftrekbaar van de belasting. Wil je ons ondersteunen als vaste donateur, dan helpt ons dat enorm! 

 

PS: Geef.nl doet standaard een bedrag bovenop je donatie, dat kan je ook verlagen zonder je donatie aan ons minder te maken. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 16.677,50opgehaald
501donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
856688927
Geef:
9624

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo