OK
×

Stichting Kibo Medical Detection Dogs - hulphond / assistentiehond

Stichting Kibo Medical Detection Dogs - hulphond / assistentiehond logo 1

Bij Stichting Kibō Medical Detection Dogs traint de cliënt onder professionele begeleiding zelf zijn/haar assistentiehond.

Met onze unieke geur detectie trainingsmethode helpen wij mensen met diabetes, epilepsie, Autisme, PTSS, Psychiatrische aandoeningen door de inzet van professioneel opgeleide assistentiehonden en begeleidingshond om mensen meer vrijheid en een zelfstandiger leven te bieden met een hulphond.

Wij werken uitsluitend met vakbekwame coaches uit de gezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het unieke van onze assistentiehonden is dat onze honden voornamelijk met hun neus leren werken. Zo leert de hond middels actieve geur training, te reageren op afwijkende lichaamsgeuren en te waarschuwen als er problemen in aantocht zijn. Dit is voor de hond een duidelijk aangeleerd spelletje en heeft geen negatieve invloed op het welzijn van de hond. Het geweldige van een medische detectie hulphond is, dat de waarschuwing meestal eerder komt dan de waarschuwing van de meest geavanceerde apparatuur. Enkele assistentiehonden lopen zelfs voor op de techniek, omdat voor sommig ziektebeelden nog geen techniek uitgevonden is.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 22.150,17opgehaald
563donaties

Geregistreerd bij

KvK:
RSIN:
858199592
Geef:
9352

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo