OK
×

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn logo 1

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn  

In 2018 heeft Wim Tilburgs Stichting Je Leefstijl Als Medicijn opgericht. Hij was ernstig ziek en heeft persoonlijk ervaren dat pure onbewerkte voeding ziektelast kan verminderen of symptomen volledig kan laten verdwijnen. Inmiddels is hij gegroeid van ervaringsdeskundige naar evangelist en medisch leider op het gebied van leefstijlinterventies die de algehele gezondheid bevorderen. Om anderen te helpen heeft hij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn opgericht, een unieke stichting die voor en door patiënten is ontstaan en nauw samenwerkt met medici en wetenschappers.  

De stichting bestaat uit ruim 25 vrijwilligers die, middels de website, nieuwsbrief en social media platforms, hun expertise en kennis delen op het gebied van diverse aandoeningen, voeding en leefstijl. Ze schrijven blogs, delen recepten, ontwikkelen projecten en leiden leefstijlgroepen waarbij ze de groepsleden motiveren en inspireren. Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is gesprekspartner van diverse organisaties waaronder patiëntenverenigingen, gemeenten en overkoepelende landelijke organisaties.  

COVID-19 heeft het belang van een gezonde leefstijl extra onder de aandacht gebracht. Een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) kan bij veel mensen het immuunsysteem binnen enkele weken al versterken en kan de kans op een ernstig beloop van COVID-19 verkleinen. Dit is reeds bekend door tal van wetenschappelijke onderzoeken en geldt zowel voor mensen met (ernstig) overgewicht als voor mensen met een gezond gewicht. Voor veel mensen is dit een stimulans om met leefstijl te starten maar velen worden daarin beperkt door gebrek aan kennis en weinig (mogelijkheden tot) beschikbare steun in hun directe omgeving. Hierin biedt Stichting Je Leefstijl Als Medicijn een oplossing middels projecten, de website en leefstijlgroepen. 

Steun Stichting Je Leefstijl Als Medicijn  

Stichting Je leefstijl Als Medicijn vindt dat er een omslag moet komen. Van een samenleving gericht op zorg – waar we ingrijpen wanneer het fout gaat – naar een samenleving gericht op gezondheid, waarbij we er alles aan doen gezond te worden en te blijven. Deze samenleving is niet alleen goedkoper, ze vergroot de kwaliteit van leven van haar burgers en vitaliseert de samenleving als geheel. Onze stichting is een ANBI en daarbij grotendeels afhankelijk van giften en donaties. Om ons werk te kunnen blijven doen, nieuwe projecten te kunnen starten en onze website te verbeteren en uit te breiden met recepten, doen we een beroep op uw steun. Vindt u de positieve effecten van leefstijl op de gezondheid net zo belangrijk als wij?  Bedankt voor uw steun! 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 4.881opgehaald
206donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
859015567
Geef:
9374

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo