OK
×

Stichting Echt Gebeurd

Stichting Echt Gebeurd logo 1

Organisatienaam:

Stichting Echt Gebeurd

Bezoekadres:

Ottho Helderingstraat 3, unit 1.02
1066AZ Amsterdam
Nederland
Alleen op afspraak

Postadres:

Ottho Helderingstraat 3, unit 1.02
1066AZ Amsterdam
Nederland

E-mailadres:

info@echtgebeurd.net

RSIN nummer:

855127211

KvK-nummer:

63183331

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Micha Wertheim
oprichter/ algemeen bestuurslid
22-04-2015
Paulien Cornelisse
oprichter / algemeen bestuurslid
22-04-2015
Anna Elffers
secretaris
22-04-2015
Hendrik-Jan Bulte
voorzitter
22-04-2015
Okke Westdorp
penningmeester
22-04-2015

Activiteiten

Echt Gebeurd is een podium waar mensen waargebeurde verhalen vertellen die zij zelf hebben meegemaakt. Bij iedere Echt Gebeurd vertellen vijf mensen uit hun hoofd een verhaal dat aansluit bij het thema van de middag. Vaak zijn de vertellers mensen zonder podiumervaring. De verhalen die zij vertellen zijn van hoge kwaliteit. Alle aanmeldingen worden door de redactie van Echt Gebeurd zorgvuldig gescreend en de vertellers worden intensief begeleid zodat ze de beste versie van hun verhaal vertellen. Bij Echt Gebeurd is gemiddeld 120 man publiek aanwezig, maar dankzij de podcast is het publiek veel groter. Afgelopen jaar hadden we meer dan 296.657 plays. Daarnaast zijn er twee luisterboeken verschenen – met het eerste wonnen we de Storytel Luisterboek Award 2014. Echt Gebeurd werd zeven jaar geleden opgericht door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim en is geïnspireerd op het Amerikaanse The Moth. Dankzij The Moth is in Amerika storytelling uitgegroeid tot een bijzonder populaire podiumkunst. Echt Gebeurd wil het vertellen van persoonlijke verhalen ook in Nederland onder de aandacht van een breed publiek van luisteraars en vertellers brengen. Amsterdam is volgens ons de ideale plek voor Echt Gebeurd. Juist hier komen mensen van verschillende achtergronden samen, al sinds eeuwen, en al die mensen dragen verhalen met zich mee. Maar zoals in elke grote stad ontbreekt het nogal eens aan tijd en aandacht om naar elkaar te luisteren. Bij Echt Gebeurd gebeurt dit, tegen de hectische tijdgeest in, wel.

Bestedingen

Het zwaartepunt in de uitgaven van Stichting Echt Gebeurd ligt in de personele lasten qua redactievoorbereiding. Echt Gebeurd moet bij iedere editie opnieuw worden gemaakt. Dat betekent: bij iedere voorstelling moet de redactie nieuwe vertellers zoeken en begeleiden. In de praktijk betekent dit dat we per verhaal gemiddeld drie uur met een verteller praten en oefenen (dit geldt vaak ook voor verhalen die uiteindelijk niet het podium halen). Tegenover deze relatief hoge voorbereidingskosten staat een laag bedrag voor de uitvoering. Er is geen decor. We betalen geen zaalhuur. Hiernaast vertellen ook de vertellers hun verhaal vrijwillig. De beloning die zij krijgen is de professionele coaching van de redactie om hun verhaal op een zo mooi mogelijke wijze te vertellen. Daarbij krijgen ze een klein cadeautje, twee vrijkaarten, drie drankjes en eventueel een reiskostenvergoeding voor hun bijdrage aan de middag.

Beloningsbeleid

De stichting Echt Gebeurd werkt met vrijwilligers en medewerkers die gedeeltelijk op vrijwillige basis diensten verlenen. Enkele medewerkers, met onder meer redactionele en/of productionele taken, ontvangen op basis van ingediende facturen (uurloon) een vergoeding die de vergoedingen voorgeschreven in de CAO voor theater en dans niet overschrijdt. Het bestuur werkt onbezoldigd voor de stichting en ontvangt derhalve geen vacatiegelden.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 22.566,35opgehaald
1035donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
855127211
Geef:
8818

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo