OK
×

Stichting Belvedère Oranjewoud

Stichting Belvedère Oranjewoud logo 1

De Belvedère Oranjewoud behoort tot Frieslands oudste, uit beton opgetrokken, bouwwerken. Het initiatief voor de bouw (in 1924) was afkomstig van Andreas W. Tjaarda. Omwille van de duurzaamheid besloot hij de toren in beton uit te laten voeren. Een in die tijd nog spaarzaam toegepast bouwmateriaal. De toren in Oranjewoud is de enige betonnen Belvedère in Nederland. 

De Stichting Belvedère Oranjewoud is sinds 1993 eigenaar van de toren en is verantwoordelijk voor onderhoud en exploitatie. In de statuten zijn de doelstellingen van Stichting als volgt geformuleerd:
- Het in standhouden van de monumentale uitzichttoren, inclusief de ‘berg’        waarop deze staat, de Belvedère in Oranjewoud, samen met Tjaarda’s Bos, waarin de toren is gelegen
- Het openstellen voor het publiek en het exploiteren van de toren
- Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Voor het instandhouden van de Belvedère en de 'berg' beschikt de Stichting over slechts zeer beperkte financiële middelen. Eigen inkomsten heeft de Stichting niet.

U begrijpt, we kunnen uw steun goed gebruiken. Een donatie is zeer welkom!

Op onze website www.belvederetoren.nl vindt u meer en uitgebreidere informatie over de Belvedère Toren en over de Stichting Belvedère Oranjewoud.

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
3 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
801240864
Geef:
9443

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo