OK
×

Second Wave Education Foundation

Second Wave Education Foundation logo 1

Second Wave Education Foundation geeft kinderen in Franstalig Afrika betere leermogelijkheden, vergroot hun kans op een goede toekomst, biedt online onderwijs met PetitPouss en maakt leren leuk voor miljoenen kinderen. 

We ontwikkelden een digitaal onderwijspakket om de kwaliteit en de inhoud van het onderwijs te verbeteren. De naam van de applicatie, PetitPouss, is een knipoog naar ‘een klein zetje’ in het Frans: ‘un petit coupe de pouce’. Het programma tilt de leerlingen spelenderwijs naar een hoger niveau. Door PetitPouss voor zoveel mogelijk kinderen, leerkrachten en ouders in Franstalig Afrika toegankelijk te maken, zullen leerlingen beter presteren en is de kans groter dat basisschoolkinderen hun opleiding voortzetten. Daarmee dragen we bij aan het oplossen van één van de grote vraagstukken van het Afrikaanse continent: onderwijsachterstand.

Online onderwijs zorgt ervoor dat kinderen kunnen doorleren, ook als ze door corona, lange afstanden, geweld in de regio of om andere redenen fysieke lessen moeten missen. Een absolute noodzaak dus, want onderwijs is een basisrecht en een van de belangrijkste voorwaarden voor een beter leven.

De digitale kloof tussen Nederland en grote delen van sub-Sahara Afrika is onvoorstelbaar groot. Met de introductie van PetitPouss zetten we stappen om die kloof zoveel mogelijk te overbruggen. In samenwerking met goede lokale en internationale partners zoeken we naar (en creëren we) mogelijkheden voor digitaal onderwijs in gebieden waar een laptop of tablet een rariteit is, waar internet slecht, onbetrouwbaar of soms afwezig is, en waar leerkrachten niet eerder met digitaal onderwijs hebben gewerkt.

PetitPouss uitproberen? Ga naar fr.petitpouss.fr en maak een anonieme connectie om het programma te gebruiken. Lees meer op de website van Second Wave Education Foundation.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 3.560opgehaald
57donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
860906954
Geef:
10633

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo