OK
×

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood logo 1

Sam’s Kledingactie is al meer dan 50 jaar actief voor het goede doel en is daarmee de oudste charitatieve kledinginzamelaar van Nederland.

De kledingactie is in 1967 opgericht vanuit de ontwikkelingsorganisatie Mensen in Nood (1961) toen deze begon met het inzamelen van tweedehands kleding voor vooral kinderen in ontwikkelingslanden.

Na een aantal samenwerkingen met o.a. Memisa en Vastenaktie gaat ‘Kledingactie voor Mensen in Nood’ in 2007 als zelfstandige stichting verder onder de naam Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood.

Sam’s verwijst naar de Bijbelse term Barmhartige Samaritaan en Sam-Sam. Samen ervoor zorgen dat we via het inzamelen van kleding mensen in rampgebieden kunnen helpen. Cordaid, die sinds het begin van dit jaar haar krachten heeft gebundeld met ICCO, blijft onze hoofdbegunstigde.

Om een groeiende geldstroom te genereren voor onder meer projecten van Cordaid, kunnen wij landelijk een beroep doen op een grote groep trouwe vrijwilligers die zich al jaren inzet om kleding in te zamelen.

Wij zamelen op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen in:

-          middels eigen kledingcontainers;

-          via kleding inleverpunten-aan-huis (depot’s) en

-          tijdens de Kledingacties in voor- en najaar

Onze chauffeurs halen dagelijks de ingezamelde kleding op bij de inleverpunten en brengen deze naar  ons centrale magazijn in Leek. Van hier uit wordt de kleding direct verkocht aan sorteerbedrijven. Deze sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit. De herdraagbare kleding wordt vervolgens getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika (vooral zomerkleding) en Oost-Europa (vooral winterkleding). Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding. De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk en komt het niet als ‘oud vuil’ in het milieu terecht.

De opbrengst uit de verkoop van de ingezamelde kleding gaat o.a. naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid. Wij proberen aan iedere actie een ander project te koppelen, om zo zoveel mogelijk mensen in nood te kunnen helpen. Voorafgaand aan onze acties informeren wij onze vrijwilligers het doel van de actie.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 95opgehaald
12donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
815353819
Geef:
3454

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo