OK
×

Roder Jongenskoor

Roder Jongenskoor logo 1

Het Roder Jongenskoor (RJK) bestaat al ruim 35 jaar en is opgericht naar Engels voorbeeld met Engelse koormuziek als repertoire. De koorleden krijgen van jongs af aan een zeer gedegen muzikale opleiding, die spelenderwijs opleidt tot professionele zangers. Uit dit koor zijn dan ook al diverse conservatoriumstudenten voortgekomen. Met elkaar maken ze de serene, zuivere en ontroerend mooie Engelse koorklank tijdens Evensongs, Lessons and Carols rond de Kerstdagen en tijdens vele concerten in Nederland en daarbuiten. Daarnaast zingt het RJK jaarlijks mee in meerdere uitvoeringen van de Mattheus Passion door heel Nederland. Vanaf Oktober 2022 is het dirigeerstokje formeel van de ervaren en bevlogen Rintje te Wies overgaan naar de nieuwe veelbelovende jonge dirigent en zanger Jaap de Kok(24). Dit is tevens de start van een groot project 'Next Generation', dat gedurende 1 jaar het RJK in de schijnwerpers wil zetten, met publieksactiviteiten, het werven van nieuwe jongens en mannen die het plezier van zingen in het RJK willen meemaken en proeven, en het geven van concerten in binnen- en buitenland, o.a. met een concertreis naar Engeland. 

Het RJK wil graag deze prachtige muziek voor iedereen bereikbaar maken; voor Groningers, maar ook ver daarbuiten. Het RJK is een koor dat jongeren met elkaar verbindt, hetgeen tot een fantastische muzikale ervaring leidt.

Om dit te kunnen blijven doen, vragen we m.n. voor het project 'Next Generation" uw aandacht 

Het project "Next Generation" is bedoeld om het RJK meer bekendheid te geven bij scholen, en jongeren in het algemeen, om zo de continuiteit van het RJK te waarborgen.  Hiervoor zullen extra PR activiteiten plaatsvinden, met o.a. open dagen en extra concerten. Kosten 5.000 Euro.  Daarnaast zullen er activiteiten georganiseerd worden om de bekendheid van het RJK in de directe regio rondom Groningen te vergroten. 

Op de bijgaande goede doelen pagina vindt u meer info over dit project.

 

We hopen dat u vriend/vriendin van het RJK wilt worden, dan wel wilt blijven, door middel van een donatie. Bij voorbaat dank voor uw steun. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 250opgehaald
6donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
858657764
Geef:
10782

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo