OK
×

Nica-Friends

Nica-Friends logo 1

Stichting Nica-Friends (Vrienden van Nicaragua) zet zich al ruim 7 jaar in om het onderwijs voor de armste kinderen in de sloppenwijken van de stad Granada-Nicaragua te verbeteren. Dit voor kinderen in de leeftijd van de basisschool, de middelbare school maar ook hoger onderwijs.

Nicaragua is het op één na armste land van Latijns-Amerika, ca. 50 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Slechts 1 van de 3 kinderen in de sloppenwijken maakt de lagere school af, gewoon omdat ouders ze van school halen om te helpen in huis, op de markt of in de landbouw. Een schrijnende situatie en dus hebben ze geen kans op een toekomst zonder armoede.

In 2018 is er een flinke politieke onrust geweest, waardoor het dagelijks leven van alle (arme) mensen nóg eens extra verslechterd is. Nu in 2020 is ook daar nog eens Covid19 overheen gekomen, een ramp voor het land. Vooral de armsten hebben banen verloren (in de toeristen industrie) met alle gevolgen van dien. Een schokkende situatie, zeker ook voor de kinderen!

Ons doel:

Wij willen geld inzamelen om diverse onderwijs gerelateerde projecten in Granada te verwezenlijken en zodoende kinderen in de sloppenwijken te helpen met het volgen van (beter) onderwijs. Daarvoor werken we heel succesvol samen met de lokale NGO 'La Esperanza', die al sinds 2002 actief is met het helpen van deze groep kinderen. 'Giving a hand' op weg naar een betere toekomst.

We hebben gelukkig al heel veel mogen realiseren: leeshoeken met boeken, klaslokalen gebouwd, toiletgebouwen, oogmetingen gedaan en brillen verstrekt, heel veel lesmaterialen voor de kinderen gekocht, etc. Daarnaast betalen we al enkele jaren voor ca. 20 kinderen het volgen van middelbaar onderwijs, hún kans op een toekomst.

We zijn altijd op zoek naar aanvullende mogelijkheden om de kinderen in Nicaragua nog beter en meer te kunnen helpen, ze verdienen dat! Dat doen we graag en doen we met passie. Uw hulp daarbij stellen wij zeer op prijs.

 

Onze formele missie luidt:

"De stichting stelt zich als doel het inzamelen van financiële en/of materiële middelen ten behoeve van kinderen uit de laagste klassen van de samenleving in Nicaragua. Hiermee geven we ze een kans tot het volgen van goed onderwijs op lager, middelbaar of hoger niveau. De stichting zal het geld en/of middelen innen en vervolgens doneren aan één of meerdere erkende organisaties in Nicaragua, die zich in de ogen van de stichting goed, met overtuiging en zonder winstoogmerk inzetten voor deze groep kinderen. In aanvulling hierop zal de organisatie in Nicaragua hoofdzakelijk werken met vrijwilligers en derhalve aantoonbaar minimaal 98 procent van de door haar ontvangen donaties, daadwerkelijk besteden aan de kinderen of aan faciliteiten voor de kinderen."

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 2.445opgehaald
75donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
852763360
Geef:
9646

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo